LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Sjever

Obilježavanje dana Erasmusa: Europska godina vještina

Iskustva studenata na Erasmus+ programu, vještine i znanja koja su stekli, međunarodno iskustvo te mnoštvo drugih prednosti sudjelovanja.

Iskustva studenata na Erasmus+ programu, vještine i znanja koja su stekli, međunarodno iskustvo te mnoštvo drugih prednosti sudjelovanja.

Studenti koji se odluče sudjelovati u Erasmus+ programu otvaraju vrata nezaboravnim doživljajima i neograničenom broju prilika. Od unaprjeđenja jezičnih vještina do osobnog razvoja na Erasmusu ćete upoznati drugu stranu akademskog obrazovanja, novu kulturu i ljude, što će vas na koncu dovesti do osobnog napretka.
 

„Erasmus+ više od 30 godina vodeći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Cjeloživotnim učenjem program podupire obrazovni, profesionalni i osobni razvoj ljudi u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u Europi i šire, što pridonosi održivom rastu, kvaliteti radnih mjesta, socijalnoj koheziji, poticanju inovacija te jačanju europskog identiteta i aktivnoga građanstva.“ – stoji u objavi Sveučilišta Sjever.



Ovogodišnji Dani Erasmusa obilježavaju se od 9. do 14. listopada, a tema je Europska godina vještina. Sveučilište Sjever, potaknuto tim događajem, istaknulo je nekoliko priča od studenata koji su bili uključeni u Erasmus+ program. 

Svoje iskustvo podijelila je i Mihaela Špiljak, studentica prijediplomskog studija Multimedije, oblikovanja i primjene koja je realizirala tromjesečnu mobilnost u svrhu stručne prakse u sklopu Erasmus+ programa na Malti.
 

„Radom u timu naučila sam važnost suradnje i komunikacije, te sam razvila vještine kritičkog mišljenja i analitičkog pristupa. Uz to, imala sam priliku upoznati se s područjem marketinga organizacija te sam usavršila svoje vještine u radu s društvenim mrežama. Jedno od najdragocjenijih iskustava bilo je raditi u interkulturalnom okruženju, gdje sam naučila kako uspješno komunicirati i surađivati s ljudima iz različitih kultura i nacionalnosti”, rekla je Mihaela.


Osim dugoročnih studentskih mobilnosti poput Mihaeline, postoje i kratkoročne u svrhu studija i/ili stručne prakse. Na takvoj mobilnosti sudjelovao je Bruno Cesarec, student na Odjelu za logistiku i održivu mobilnost. On je sudjelovao na BIP-u (Blended intensive programme) u Sloveniji od 28. kolovoza do 9. rujna 2022. godine.
 

„Sudjelovanje u ljetnoj školi za mene ima mnogo važnih prednosti i benefita koji mogu značajno obogatiti osobni i profesionalni razvoj. Ljetne škole pružaju priliku da se intenzivno upoznam s određenim područjem ili temom te da steknem nova znanja i vještine iz tog područja. Kroz predavanja, radionice, praktične vježbe i interakciju s vrhunskim stručnjacima imao sam priliku produbiti svoje znanje i razumijevanje određene teme.“ – ispričao je Bruno.


Studenti Sveučilišta Sjever od 9. do 14. listopada u oba Sveučilišna centra imat će priliku saslušati iskustva svojih kolega koji su se odvažili na Erasmus+ mobilnost.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA