LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna konferencija

O informacijskim i inteligentnim sustavima na FOI-ju

Kontinuirano održavanje konferencije veliki je izazov, ali ga CECIIS uspješno savladava već 28 godina. Na FOI-ju se tako ovog puta govorilo o budućim trendovima u informacijsko-komunikacijskim znanostima.

Kontinuirano održavanje konferencije veliki je izazov, ali ga CECIIS uspješno savladava već 28 godina. Na FOI-ju se tako ovog puta govorilo o budućim trendovima u informacijsko-komunikacijskim znanostima.

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu svečano je otvorena međunarodna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima – CECIIS 2017. Otvorenju je nazočila prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, koja je održala prigodan pozdravni govor. Istaknula je veliki značaj ovog događaja, osobito jer se kontinuirano održava već gotovo 30 godina.

Uz ministricu, pozdravni govor je održao i gospodin Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina koji je rekao kako mu je zadovoljstvo vratiti se na svoj fakultet i prisustvovati ovakvom događanju. Dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Neven Vrček i predsjednik Programskog odbora CECIIS prof. dr. sc. Vjeran Strahonja također su istaknuli kako se radi o tradiciji Fakulteta organizacije i informatike te njenom najvažnijem međunarodnom događaju. CECIIS je ujedno prilika za upoznavanje i umrežavanje te stvaranje novih poslovnih prilika.

Foto: FOI

Profesor Strahonja kazao je kako je kontinuirano održavanje konferencije veliki izazov, osobito jer je posljednjih godina mnogo manjih konferencija zatvorilo svoja vrata. Kroz godine, teme su se mijenjale u korak s trendovima u informacijsko-komunikacijskom sektoru. Ovog je puta naglasak na budućim trendovima u informacijsko-komunikacijskim znanostima.

Pozvana predavanja održala su dva renomirana svjetska stručnjaka s bogatim životopisima i iskustvom. Profesor Branislav Selić, osnivač i predsjednik kanadske kompanije Malina Software Corporation, održao je prezentaciju na temu On the Engineering of Software-Based Systems for the 21st Century, dok je profesor Sokratis K. Katsikas, profesor s Norveškog sveučilišta znanosti i tehnologije (NTNU) održao prezentaciju Security and privacy challenges in intelligent information systems.

U tri dana trajanja konferencije svoje radove prezentirali su znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz dvanaest zemalja Europe i svijeta. Tradicionalno se odvijaju i paralelna događanja koja su povezana s temom konferencije – Dan e-Škola, koji je također otvorila ministrica Divjak prvog dana.

Više informacija o konferenciji nalazi se na poveznici. 

FOTO: FOI