LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija na FER-u

O digitalnoj evoluciji, održivoj tehnologiji i piratstvu na Danima otvorenih računalnih sustava

Programeri i sistem-administratori raspravljat će o važnosti otvorenih sustava 19. i 29. travnja na zagrebačkom FER-u.

Programeri i sistem-administratori raspravljat će o važnosti otvorenih sustava 19. i 29. travnja na zagrebačkom FER-u.

Na 25. po redu konferenciji DORS/CLUC (Dani otvorenih računalnih sustava / Croatian Linux Users’ Conference) 25 inozemnih i domaćih stručnjaka održat će sistem-administratorska i programerska predavanja. Događaj je zakazan za 19. i 20. travnja na zagrebačkom FER-u.

Henne Vogelsang, voditelj tima koji u poznatoj njemačkoj tvrtki SUSE razvija i održava Open Build Service, održat će predavanje The Digital Evolution. Bit će, dakle, riječi o digitalnoj evoluciji te o tome kako ona utječe na demokraciju u digitalnom društvu.

Igor Ljubunčić, fizičar s dugogodišnjim iskustvom u industriji visoke tehnologije i sistem-administracije, dat će svoje viđenje toga što zajednica korisnika i programera Linuxa mora učiniti kako bismo 2050. godine imali stabilne, održive i iskoristive tehnologije na predavanju The Future Is Old.

Nizozemski poduzetnici i freelanceri Hand de Raad i Robin Edgar zajednički će održati predavanje kojim će argumentirati da je Mare Liberum, tekst kojim je u 17. stoljeću East India Trading Company zatražila od nizozemske vlade da praktično legalizira piratstvo, ustvari slično tome što se danas događa s otvorenim tehnologijama. Naziv predavanja je Mare Liberum, How a Dutch Pirate Law From the 17th Century Applies to The Internet and (Free) Software.

Za više informacija i registraciju posjetite stranicu konferencije.

FOTO: PINTEREST