LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet primijenjene matematike i informatike

Novosti na osječkom Sveučilištu: Odjel za matematiku postaje jedinstveni fakultet

Prof. dr. sc. Kristian Sabo, dosadašnji pročelnik Odjela za matematiku, bit će privremeno postavljen za dekana novoosnovanog fakulteta.

Prof. dr. sc. Kristian Sabo, dosadašnji pročelnik Odjela za matematiku, bit će privremeno postavljen za dekana novoosnovanog fakulteta.

Ovotjednom odlukom Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za matematiku, inače redovna sastavnica Sveučilišta, uskoro postaje Fakultet primijenjene matematike i informatike te će kao takav biti jedinstven u Republici Hrvatskoj.

Odjel je i prije ove odluke Senata bio po mnogočemu jedinstven, od toga da su ga upisivali najbolji maturanti, do vrlo visoke zapošljivost njegovih diplomanata, koja je među najvišima na Sveučilištu, piše Glas Slavonije.

Prof. dr. sc. Kristian Sabo, dosadašnji pročelnik Odjela za matematiku, bit će privremeno postavljen za dekana novoosnovanog fakulteta. Uskoro slijedi priprema za službeni početak rada, ali prije svega, potrebno je podnijeti zahtjev za upis u Upisnik visokih učilišta Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Valja naglasiti kako Odjel za matematiku ima osiguranu svu administraciju potrebnu za uspostavu rada fakulteta te zbog toga Državni proračun neće biti dodatno opterećen.

 

FOTO: PIXABAY