LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Novoizabrani predsjednik Studentskog zbora želi e-indekse, e-sportove i više sredstava za studentske projekte

Nediljko Jerković, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva, novi je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Otkrio nam je što studente čeka za njegova mandata.

Nediljko Jerković, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva, novi je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Otkrio nam je što studente čeka za njegova mandata.

Nakon što je godinu dana funkciju predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu obnašao Sandro Gašpar, student 6. godine Medicinskog fakulteta, održala se nova konstituirajuća sjednica na kojoj je izabran novi predsjednik 349. akademske godine Nediljko Jerković, student druge godine diplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva, preuzeo je ovaj zahtjevan zadatak za akademsku godinu 2017/2018.

Porazgovarali smo s Nediljkom o njegovim očekivanjima i planovima za nadolazeći period. Jedan od glavnih ciljeva mu je, ističe, povećati stupanj prepoznatljivosti Studentskog zbora ovog sveučlišta kroz osnivanje studentskih odbora, kreiranje kanala izravne komunikacije studenata s njihovim predstavnicima, intezivnije upoznavanje studenata i šire javnosti s djelovanjem Studentskog zbora i s funkcijama osoba koje se nalaze unutar istog.

Foto: Facebook/Studentski zbor
 
Novi će predsjednik po mnogim pitanjima slijediti korake svog prethodnika Gašpara koji je uspješno odolijevao izazovima koji stoje iza ove funkcije. Međutim, Nediljko će fokus staviti i na nova pitanja – povećanje financijskih izdvajanja namijenjenih studentskim projektima te osmišljavanje velikog broja besplatnih edukativnih sadržaja za studente (predavanja, radionice i sl.)

Tek je nekoliko dana na funkciji, a studente je već oduševio nekim idejama:

– Zalagat ću se za implenetaciju e-indeksa na cijelo Sveučilište. –

Novi predsjednik pridaje veliku važnost sportu te će za svog mandata energiju usmjeriti podizanju kvalitete istog na Sveučilištu.

– Kroz ovu ću akademsku godinu kao novoizabrani predsjednik Studentskog zbora raditi na učvršćivanju veza s Uredom za sport Sveučilišta u Zagrebu te sa Zagrebačkim sveučilišnim sportskim savezom. U planu mi je povećati i zainteresiranost studenata za sport, što ću, vjerujem, lakše realizirati pokretanjem novih sportskih aktivnosti – e-sport i sl. –

Jerković je naveo još neke načine na koje planira popularizirati sport. Čuli smo tako da će se studentima pripremati projekcije utakmica uživo, a dugoročno ih čak čeka, ako je suditi prema njegovim riječima, i osnivanje akademskih klubova. Konkretni potezi, ako je vjerovati entuzijazmu, očekuju nas uskoro.

FOTO: FACEBOOK/STUDENTSKI ZBOR