LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prezentacije na engleskom

Novo izdanje ekonomskog natjecanja „Organize Your Talk“ s novom temom – Europska unija

Desetak studentskih timova na engleskom će jeziku prezentirati neku ekonomsku temu u kontekstu Europske unije. Najbolja tri bit će nagrađena posjetom institucijama Europske unije u Bruxellesu.

Desetak studentskih timova na engleskom će jeziku prezentirati neku ekonomsku temu u kontekstu Europske unije. Najbolja tri bit će nagrađena posjetom institucijama Europske unije u Bruxellesu.

Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnično dokumentacijskog centra (EDC-KDC) spomenutog fakulteta organizira 6. studentsko natjecanje u prezentacijama na engleskom jeziku Organize Your Talk. Održat će se 11. svibnja 2018. u 10 sati u dvorani 3 na EFZG-u. 

Ove godine sudjeluje desetak timova sastavljenih od četiri do pet studenata 1. godine studija Poslovne ekonomije i Ekonomije, a zadatak im je na engleskom jeziku prezentirati neku temu iz područja ekonomije. Cilj je natjecanja vježbanje komunikacijskih vještina prezentiranja na engleskom jeziku, ključnih u današnjem poslovnom svijetu.

Prilikom prezentiranja, studenti će pokazati u kojoj mjeri kompetentno rabe stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne će biti i snaga i uvjerljivost izražavanja. Također, trebat će demonstrirati koliko su temeljito istražili odabranu temu koristeći se raznim izvori. Ove godine imat će zadatak svoje teme obraditi u kontekstu Europske unije, izazova pred kojima se ona nalazi i njezinih politika. U tome će im pomoći i edukacija o citiranju izvora i korištenju EU-izvora podataka koju su, zajedno s većinom studenata prve godine, pohađali u tijeku priprema, a u organizaciji EDC-KDC-a.

Žiri, sastavljen od predstavnika hrvatskih i međunarodnih renomiranih tvrtki, profesora s Ekonomskog fakulteta i nastavnika poslovnih stranih jezika s drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te predstavnika Predstavništva Europske komisije u RH, odabrat će najbolje timove i dodijeliti prigodne nagrade.

Tri najbolja tima bit će nagrađena posjetom institucijama Europske unije u Bruxellesu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH. Druge vrijedne nagrade osigurali su ostali partneri: EFZG, EY, BBDO, Kraš i Generali osiguranje. Neki od njih će za studente organizirati i vođene posjete svojim tvrtkama.

FOTO: ANITA KLASNIĆ / STUDENTSKI.HR