LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Novi kolegij na Sveučilištu u Zadru – Antička kazališna radionica

Novi izborni predmet u ponudi je svim studentima!

Novi izborni predmet u ponudi je svim studentima!

Na zadarskom Sveučilištu u ljetnom se semestru na Odjelu klasične filologije studentima svih odjela nudi novi izborni predmet – Antička kazališna radionica. Predmet nosi 3 ects boda.

U okviru predmeta očekuje se kako će studenti steći iskustvo u pripremi antičke kazališne predstave koje će moći i samostalno primjenjivati.

Naučiti će se kreativnoj pripremi teksta, gardereobe i scene te zajednički uvježbati rad. Studenti će učenjem uloge temeljito upoznati jedno antičko scensko djelo.

Sadržaj kolegija je priprema i izvedba jedne Aristofanove komedije.

Aristofan je bio starogrčki pisac komedija, a u svojim djelima prikazivao je svakodnevicu te ismijavao i osuđivao tadašnju politiku.

Nastavu izvodi profesorica Dubravka Matković u suradnji s izvanrednim prof. dr. sc. Milenkom Lončarom. Nastava se održava petkom od 16 sati.
Zainteresirani studenti trebaju doći u petak, 6. ožujka, na prvi nastavni sat.

Kazalište je nastalo u staroj Grčkoj iz rituala u čast boga Dioniza, koji je bio bog vina, veselja i žena. Kazalište je bilo jedno od rijetkih javnih prostora na kojima je pristup ženama bio dopušten, ali nisu smjele sudjelovati u predstavi, svi glumci bili su muškarci. To ne znači da je ženama zabranjeno upisati ovaj predmet!
Svi zainteresirani, bez obzira na spol, trebaju doći 6. ožujka na prvi nastavni sat, na Odjel za klasičnu filologiju.

FOTO: WIKIPEDIA