LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Novi akademski kalendar: Nastava započinje 1. 10, prvi slobodan dan slijedi vrlo brzo

U kalendaru za 350. akademsku godinu Sveučilišta u Zagrebu vidljivi su točni termini svih ispitnih rokova, periodi odmora za studente, ali i ono najvažnije mnogima – popis blagdana koji će smanjiti broj radnih dana u tjednu.

U kalendaru za 350. akademsku godinu Sveučilišta u Zagrebu vidljivi su točni termini svih ispitnih rokova, periodi odmora za studente, ali i ono najvažnije mnogima – popis blagdana koji će smanjiti broj radnih dana u tjednu.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je novi akademski kalendar za 350. akademsku godinu. Početak nastave u zimskom semestru bit će prvog ponedjeljka u mjesecu, što ove godine pada na 1. listopada. Studenti neće morati dugo čekati na slobodan dan koji će dobiti već 8. listopada na Dan neovisnosti. 

Što se tiče sjednice Senata, sveukupno će ih biti 12 redovnih. Prva će se održati 16. listopada.

Studeni donosi novi slobodan dan samim početkom mjeseca za blagdan Svih svetih (1. studenog). Od 22. do 24. studenog po običaju će se održati smotra Sveučilišta u Studentskom centru gdje budući studenti mogu iz prve ruke čuti iskustva studenata s raznih fakulteta.

Božićni praznici započinju 24. prosinca te traju sve do 4. siječnja. Nastava regularno započinje 7. siječnja, a završetak nastave u zimskom semestru pada na 25. dan u mjesecu. Nakon završetka nastave 28. siječnja započinju zimski ispitni rokovi koji traju do 22. veljače.

25. veljače započinje ljetni semestar te studenti neće imati službene blagdane sve do Uskrsa, koji će ove godine biti 21. travnja. Tu je, naravno, i slobodni Uskrsni ponedjeljak. Uskoro dolazi i Praznik rada (1. svibnja) koji će biti obilježen u srijedu. U lipnju, točnije 3. lipnja, završava nastava ljetnog semestra te počinju ljetni ispitni rokovi koji traju sve do 12. srpnja.

Nakon ljetnih ispitnih rokova studenti mogu malo odahnuti i uživati u ljetu dok ne počnu oni jesenski. Jesenski rok započinje 26. kolovoza, a trajat će sve do 30. rujna, što obilježava i službeni kraj 350. akademske godine Vizualni pregled rasporeda nalazi se na linku.

Tim Studentkog.hr svima vama želi uspješnu akademsku godinu sa što manje ispita ostavljenih za zimske, ljetne ili jesenske rokove. Uživajte u preostalim slobodnim tjednima, a nakon toga – grijanje stolice!

FOTO: STUDENTSKI.HR