LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRIJAVE U TIJEKU

Nove tehnologije i poduzetništvo u fokusu ovogodišnjeg LEAP Summita

Domaći i međunarodni predavači, iskusni u različitim segmentima poslovanja, zagrebačkoj će publici predstaviti svoja iskustva i načine kako unaprijediti poslovni svijet u svim segmentima te na taj način potaknuti mlade na zauzimanje proaktivne uloge u izgradnji europske budućnosti izvan okvira – glavnoga cilja same konferencije.

Domaći i međunarodni predavači, iskusni u različitim segmentima poslovanja, zagrebačkoj će publici predstaviti svoja iskustva i načine kako unaprijediti poslovni svijet u svim segmentima te na taj način potaknuti mlade na zauzimanje proaktivne uloge u izgradnji europske budućnosti izvan okvira – glavnoga cilja same konferencije.

Inovativnost i poduzetništvo u poveznici s novim tehnologijama teme su koje godinama privlače publiku na najveću multidisciplinarnu konferenciju namijenjenu mladima LEAP Summit, koji je i u osmom izdanju posebnu pažnju posvetio inspirativnim pričama govornika iz ovoga područja. Domaći i međunarodni predavači, iskusni u različitim segmentima poslovanja, zagrebačkoj će publici predstaviti svoja iskustva i načine kako unaprijediti poslovni svijet u svim segmentima te na taj način potaknuti mlade na zauzimanje proaktivne uloge u izgradnji europske budućnosti izvan okvira – glavnoga cilja same konferencije.

 

Posebnu pažnju ovogodišnjeg ideas&tech izdanja privlači Luisella Giani, međunarodna izvršna direktorica s više od 15 godina iskustva u vođenju digitalne strategije, operacija i razvoja proizvoda. Nakon diplome iz umjetne inteligencije, započela je svoju karijeru s legendarnim brendovima digitalnog doba kao što su Skype, Netlog i Lycos. Pridonijela je digitalnim transformacijama globalnih tvrtki kao što su Yellow Pages, Goodyear-Dunlop i DuPont. Tu je i Vasily Kichigin koji je svoj poduzetnički put započeo 2015. godine kao freelancer na platformi Fiverr.com. Oduvijek je sanjao o pokretanju vlastitog posla, a nakon nekoliko godina potrage otkrio je svoju strast prema društvenim medijima. Počeo se povezivati s potencijalnim tvrtkama i upravljati njihovim instagramskim računima, a njegova marketinška agencija danas broji više od sedmoznamenkastih prihoda. Chiara Cocchiara inženjerka je zrakoplovstva koju je Forbes naveo kao 30Under30 lidera u kategoriji industrije. U Svemirskoj zajednici dobila je nagradu IAF Young Space Leaders i nagradu Space & Satellite Professionals International – SSPI Promise Award. Njezin dizajn nove tehnologije bespilotnih letjelica koja pomaže u spašavanju ljudskih života korištenjem svemirske infrastrukture dobio je priznanje od strane MIT Innovator Under35 i ESNC nagrada. Direktorica je programa Akademije za svemirsku ekonomiju i škole iSpace, najbolje institucije koja djeluje u svemirskom obrazovanju prema Galileo Mastersu. Potaknuta svojim snovima da postane astronaut, Chiara je obnašala ulogu zapovjednika posade i inženjera posade misije Mars Analogue u izvođenju eksperimenata NASA-e. Predstavljeni su i zanimljivi paneli na temu kreativnosti u digitalnom okruženju Tomislava Lončarića i Buge Marije Šimić, kriptovaluta Nikole Škorića, Milana Horvata i Vlahe Hrdala, ali i brojni drugi.

Digitalizacija europskog gospodarstva važna je za Hrvatsku i Europu, a osobito to ističem u ovoj, 2023. godini koju su europske institucije proglasile Europskom godinom vještina. Zašto? Jer nam je cilj podignuti svijest pojedinaca i tvrtki o novim potrebama europskoj tržišta, ali i potaknuti aktivno sudjelovanje europskih tvrtki na dinamičnom globalnom tržištu. Prilagodba europskih tvrtki globalnim trendovima i izazovima, neizbježna je. Radnike pak koji čine okosnicu europskog tržišta radaželimo potaknuti na cjeloživotno obrazovanje, osvještavanje, razvijanje i realiziranje vlastitih talenata i vještina. Svim sudionicama i sudionicima ovogodišnjeg LEAP Summita želim poručiti: i vi ste važni sudionici i kreatori nove digitalne, globalno konkurentne Europe, izjavio je Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Ovogodišnje međunarodno multidisciplinarno izdanje održat će se 18. i 19. svibnja u Zagreb Fair Congress Centru Zagrebačkoga Velesajma. Na četiri tematske pozornice LEAP Summit okupit će preko 60 predavača iz vrha poslovnoga svijeta, a očekuje se preko 2000 uzvanika iz tridesetak zemalja. U posljednjih sedam godine LEAP Summit posjetilo je  više od 10 000 sudionika iz više od 40 zemalja svijeta, a više od 300 predavača gostovalo je na pozornicama ove inspirativne konferencije te prezentiralo najnovije ideje, svoje uspjehe, znanje te dostignuća.

 

Prijave za osmo izdanje LEAP Summita otvorene su, a sudjelovanje je i ove godine besplatno. Kako biste dobili svoju ulaznicu, potrebno je popuniti obrazac na poveznici:  https://leapsummit.com/apply-now/. Generalni partner LEAP Summita je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

 

Više informacija može se pronaći na službenoj web stranici www.leapsummit.com te Facebook stranici.