LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Toga, lanac i suveniri – 45 godina Sveučilišta u Rijeci“

Novčane nagrade za nova idejna rješenja toge, lanca i suvenira Sveučilišta u Rijeci

Studenti kao autori ili grupe autora mogu prijaviti svoja idejna rješenja toge, lanca i suvenira Sveučilišta u Rijeci do 18. svibnja (toge i lanci) te 31. ožujka (suveniri). Nagrade se kreću u iznosima od 1000 do 3000 kuna.

Studenti kao autori ili grupe autora mogu prijaviti svoja idejna rješenja toge, lanca i suvenira Sveučilišta u Rijeci do 18. svibnja (toge i lanci) te 31. ožujka (suveniri). Nagrade se kreću u iznosima od 1000 do 3000 kuna.

Povodom svojih 45 godina, Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za nova idejna rješenja za togu i lanac te suvenire Sveučilišta. Prijaviti se, i tako konkurirati za novčane nagrade, mogu svi riječki studenti, odnosno autori ili grupe autora koje će u slučaju nagrađenog rada dijeliti iznos. Idejna je rješenja moguće prijaviti do 18. svibnja (toge i lanci) te do 31. ožujka (suveniri).

Idejna rješenja toge moraju sadržavati:

  • značaj, tradiciju i simboliku sveučilišne kape i toge u akademskoj zajednici
  • jasno predložene materijale i boje za izradu (slučaj odstupanja treba obrazložiti)
  • razradu kroz pet zadanih razina (studentska, rektorska, prorektorska i dekanska toga te toga doktora znanosti)
  • nacrte uz tekstualno objašnjenje istih

Idejna rješenja lanca moraju sadržavati:

  • značaj, tradiciju i simboliku rektorskog lanca u akademskoj zajednici
  • jasno predložene materijale, metode te ostale detalje izrade
  • medaljon temeljen na postojećem grafičkom rješenju grba Sveučilišta u Rijeci

Idejna rješenja suvenira moraju sadržavati:

  • ukrasne i uporabne predmete poput šalica, odjevnih predmeta, kišobrana, papirnate ili tekstilne galanterije, tekstilnih majica, pribora za pisanje i sl.
  • detaljne tehničke odrednice, zadovoljen kriterij provedivosti te prijedlog potencijalnog partnera za tehničku i buduću serijsku proizvodnju rješenja

Za togu i lanac najbolji će rad biti nagrađen s 3000 kuna, drugoplasirani s 2000 kuna, a trećeplasirani s 1000 kuna. Nagrade za najbolji suvenir kreću se u istim iznosima. Posebno će se nagraditi veći broj radova s 1000 kuna. Više o sastavu ocjenjivačkog suda i detaljima samih slanja idejnih rješenja, kao i ostale informacije možete pročitati na poveznici.

FOTO: WIKIPEDIA