LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
e-Građani

Nova usluga za studente: e-Razmjena studentskih ocjena

Preko portala e-Građani studenti visokih učilišta moći će besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku. Za sada su unutar usluge dostupni podaci za tri visoka učilišta iz Hrvatske.

Preko portala e-Građani studenti visokih učilišta moći će besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku. Za sada su unutar usluge dostupni podaci za tri visoka učilišta iz Hrvatske.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u suradnji s Ministarstvom uprave, omogućila je novu uslugu e-Razmjena studentskih ocjena na portalu e-Građani. Time se i Hrvatska pridružila mreži EMREX čija je svrha poticanje studentske mobilnosti i osnaživanje studenata kako bi učinkovitije kontrolirali vlastite studentske podatke.

Za sada su unutar usluge dostupni podaci za tri visoka učilišta iz Hrvatske: Hrvatsko katoličko sveučilište, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić. Planira se i daljnje povećavanje broja visokih učilišta i dostupnih podataka za studente.

Preko portala e-Građani studenti visokih učilišta moći će besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku. Onima koji dio studija provode na drugom visokom učilištu u sklopu studentske razmjene ova će usluga pojednostaviti postupak razmjene ocjena jer će sada sami moći zatražiti elektronički prijepis ocjena i učitati ga na mrežnu stranicu visokog učilišta na koji odlaze na razmjenu. U slučaju kada visoko učilište nije član EMREX-a, a prihvaća digitalne zapise, student može dostaviti elektronski potpisani dokument ovdje preuzet. Po povratku s razmjene, ocjene također mogu učitati na mrežnu stranicu matične institucije.

Podsjećamo, osim elektroničke razmjene studentskih ocjena, na portalu e-Građani dostupna je još jedna usluga AZVO-a – mogućnost prijava na diplomske studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj. Od sljedeće godine bit će moguća i prijava na preddiplomske i integrirane studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj.

Više o mreži EMREX pročitajte na poveznici.

FOTO: PIXABAY