LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EUG2024

Nogometaši Sveučilišta u Splitu osvojili šesto mjesto na europskom sveučilišnom turniru

Hrvatski akademski sportski savez čestita svim igračima i trenerima na postignutom rezultatu i vjeruje da će u budućnosti biti još mnogo pobjeda splitske momčadi.

Hrvatski akademski sportski savez čestita svim igračima i trenerima na postignutom rezultatu i vjeruje da će u budućnosti biti još mnogo pobjeda splitske momčadi.

Nogometaši Sveučilišta u Splitu postigli su izvanredan uspjeh zauzevši šesto mjesto na europskom sveučilišnom turniru EUG2024. Iako su se suočili s jakom konkurencijom i izazovima na putu do završnice, splitska momčad pokazala je iznimnu borbenost i sportsku izvrsnost.

Turnir je započeo porazom 0:2 od Sveučilišta Würzburg, momčadi koja je branila titulu europskog prvaka iz Albanije. Unatoč teškom početku, splitski nogometaši nisu se obeshrabrili. U drugoj utakmici, protiv Sveučilišta Gdansk, pokazali su svoje vještine i osvojili pobjedu rezultatom 2:1. Ta pobjeda bila je ključna za podizanje morala ekipe.

Mladi nogometaši igrali utakmicu na 40 stupnjeva, došlo je do ozbiljnih zdravstvenih problema



Treća utakmica u grupnoj fazi donijela je spektakularnu pobjedu od 3:0 protiv Sveučilišta Basel, što je osiguralo prolaz u četvrtfinale. U četvrtfinalu su se susreli s jakom momčadi iz Ukrajine, koja je s minimalnom prednošću od 1:0 prošla dalje u polufinale, ostavivši splitsku momčad u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta.

Dvostruka bronca za Sveučilište u Zagrebu u rukometu na pijesku na Europskim igrama


Unatoč razočaranju zbog propuštene prilike za borbu za medalje, naši nogometaši nastavili su s borbom. U utakmici protiv Sveučilišta iz Arada ostvarili su uvjerljivu pobjedu od 5:1. Nažalost, u posljednjoj utakmici za plasman, splitski nogometaši su poraženi od Sveučilišta Granada s 1:2, što ih je smjestilo na šesto mjesto.

Taj rezultat svakako je razlog za ponos, iako ostaje mali žal za propuštenom prilikom osvajanja medalje. S obzirom na pokazanu borbenost i talent, budućnost nosi nove prilike za uspjeh. 

IZVOR: INSTAGRAM / HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ
FOTO: INSTAGRAM / HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ