LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Osijeku

Niz zanimljivih predavanja i radionica očekuje osječke studente na 17. Tjednu mozga

Povodom 17. Tjedna mozga na Sveučilištu u Osijeku od 12. do 16. ožujka održat će se mnoštvo edukativnih predavanja i radionica posvećenih najfascinantnijem i najsloženijem organu ljudskog organizma koji još uvijek krije brojne, zasad nedokučive zagonetke.

Povodom 17. Tjedna mozga na Sveučilištu u Osijeku od 12. do 16. ožujka održat će se mnoštvo edukativnih predavanja i radionica posvećenih najfascinantnijem i najsloženijem organu ljudskog organizma koji još uvijek krije brojne, zasad nedokučive zagonetke.

Osječki Odjel za biologiju u suradnji s članovima Udruge studenata biologije ZOA sudjeluje u organiziranju 17. Tjedna mozga koji će se od 12. do 16. ožujka održati na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku. Radionice i predavanja namijenjena studentima od ponedjeljka do četvrtka održavat će se u Auli rektorata, a u petak će se program ovog poznatog simpozija preseliti u prostorije osječkog Poljoprivrednog fakulteta. Svečano otvaranje petodnevne manifestacije očekuje se u ponedjeljak, 12. ožujka, u 14 sati.

Na ovogodišnjem Tjednu mozga zainteresirani će posjetitelji moći sudjelovati na nizu zanimljivih i korisnih znanstveno-stručnih predavanja, a bogat program manifestacije fokusirat će se na tematiziranje dosadašnjih ostvarenja, potencijalnih perspektiva i daljnjeg razvojnog puta umjetne inteligencije, kao i na njezin utjecaj na područje obrazovanja. Na prvom danu događanja svi će sudionici dobiti priliku upoznati se s pojmovima vizualne stimulacije i propriopercepcije, a poseban naglasak predavači će staviti na razotkrivanje vodećeg uzroka tjelesnih bolesti današnjice – stresa. Drugi dan održavanja simpozija donosi predavanja o tretmanima, mogućnostima prevencije i problemima mentalnog zdravlja, a veliki dio programa usmjerit će se na shvaćanje važnosti sporta te pozitivnog utjecaja tjelovježbe i fizičke aktivnosti na raspoloženje, ali i poboljšanje cjelokupnog zdravstvenog stanja.

U srijedu, 14. ožujka, posjetitelji će moći naučiti nešto o složenosti i izvanrednim kapacitetima suvremenih postignuća kompjutorske tehnologije, ali i o funkcioniranju te fascinantnim sposobnostima koje posjeduje najmoćnije računalo ljudskoga tijela – mozak. Predavanjima koja će se održati četvrtoga dana Tjedna mozga skrenut će se pozornost na profesionalno bavljenje određenim sportovima i njihovu negativnu korelaciju s pojavom i razvojem teških neurodegenerativnih bolesti. Na završnom danu predavanja posjetitelji će moći doznati nešto o mogućim proširenjima čovjekovih kognitivnih sposobnosti pomoću računalnih dodataka koji će u budućnosti potencijalno voditi do razvoja superinteligencije. 

Osim mnoštva edukativnih predavanja, zainteresirani će posjetitelji manifestacije moći prisustvovati i radionici namijenjenoj studentskoj populaciji koja će se održati u četvrtak, 15. ožujka, u Auli rektorata u 15 sati. Na radionici pod nazivom Meditacijom protiv stresa učitelj joge Zdenko Petrović pokazat će studentima kako koristiti tehnike opuštanja kao efikasno oružje u borbi protiv stresa u svakodnevnom životu. Cjelokupan popis predavanja može se pronaći na poveznicidok se lista i opisi svih organiziranih radionica nalaze ovdje

Ako imate priliku, svakako posjetite manifestaciju te otkrijte pokoju intrigantnu tajnu ljudskoga tijela i uma! 

 

FOTO: PIXABAY