LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nezadovoljni student

Nisu svi za mješovitu nastavu: „Ako mi, informatičari, ne možemo imati online nastavu, tko može?”

Nakon što smo od nekolicine studenata dobili pozitivnu povratnu reakciju o organizaciji nastave koja podrazumijeva mješoviti model, jedan je student izrazio drugačije mišljenje i upozorio na problem koji zahvaća velik dio studenata.

Nakon što smo od nekolicine studenata dobili pozitivnu povratnu reakciju o organizaciji nastave koja podrazumijeva mješoviti model, jedan je student izrazio drugačije mišljenje i upozorio na problem koji zahvaća velik dio studenata.

Nedavno smo pitali studente što misle o takozvanom mješovitom modelu nastave prema kojemu bi se nastava odvijala i uživo i na daljinu, a oni koji su nam odgovorili, izjasnili su se da im se takav model nastave sviđa. Međutim, ne slažu se svi s tim, pa nam se naknadno obratio student informatike na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli koji kaže da njemu takav model nastave ništa ne znači.
Vezano:
Mišljenje studenta koji je želio ostati anoniman jest da je takav model nastave dobar onima koji su u savršenoj situaciji, pa se ne moraju brinuti o tome plaćaju li bez veze stan zbog toga što će fakultet pohađati samo ponekad uživo, a kako kaže, posebno je nezadovoljan time što točan raspored predavanja neće dobiti do početka akademske godine.

Njegov komentar prenosimo u cijelosti:
–Sveučilište u Puli objavilo je da će održavati mješoviti način nastave. Što to znači za mene, studenta informatike iz kontinentalnog dijela Hrvatske? Ta informacija mi ne znači apsolutno ništa, jer ne znam hoću li se morati seliti ili ne i zbog toga sam pod konstantnim pritiskom. S Fakulteta mi, vrlo odgovorno prema nama studentima, govore da se točan raspored online/on-site neće znati do početka listopada. Tu smo došli do neznanja trebam li tražiti stan. Uz napomenu da je u predavaonici nemoguće održati potreban fizički razmak, što ako se zarazi jedna osoba iz grupe? Hoćemo li svi nazad doma i jesam li u tom slučaju bacio novce za stan u vjetar? Uzevši u obzir tešku situaciju s poslovima, to bi bilo bacanje novaca. 

Drugo što je vrlo važno je da ja, kao mlad i u naponu snage, mogu prenositi COVID-19 bez simptoma, sto znači da riskiram živote vlastitoj obitelji doma jer pripadaju rizičnoj skupini. Cijeli IT svijet se okrenuo na rad od kuće i ako mi informatičari ne možemo imati tako  predavanja, recite mi – tko može? 
Preporuka je velikog dijela hrvatskih sveučilišta da studenti pronađu smještaj zbog nastave koja će se ponekad odvijati uživo i koja je obavezna za sve studente, osim one koji su rizična skupina, žive s rizičnim skupinama, koji su u samoizolaciji ili su zaraženi, a za takve će se osobe pojedinačno razmotriti slučaj, uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju te osigurati potrebne zaštitne mjere, uključujući i nastavu na daljinu.
FOTO: UNSPLASH