LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Zagreb

Ništa od toga da vas netko drugi useli u studentski dom ili da primate goste do kraja epidemije

Zagrebački studenti neće moći primati goste u svoje studentske sobe, a u njih će se, također, morati useliti osobno.

Zagrebački studenti neće moći primati goste u svoje studentske sobe, a u njih će se, također, morati useliti osobno.

Studentski centar u Zagrebu danas je donio odluku o privremenoj obustavi članka 5. i članka 15. Pravilnika o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu.

Člankom 5. i 15. Pravilnika definirano je sljedeće: 
  • Članak 5: Student može useliti u dom osobno ili to može učiniti osoba koju student svojom pisanom izjavom ovlasti uz obrazloženje zašto to ne može učiniti osobno
  • Članak 15: Stanar studentskog doma može primati posjete u sobe uz suglasnost drugog stanara. Stanari studentskog doma koji primaju posjetitelja odgovorni su za čuvanje reda i mira u domu, za ponašanje posjetitelja te za pridržavanje odredbi Pravilnika o korištenju računalnih resursa te pravila ponašanja propisanih u Odluci o prihvatljivom korištenju CARNet mreže (CDA 0035). Stanari studentskog doma mogu zahtijevati da se posjetitelj udalji iz studentskog doma, sobe ili zajedničke prostorije narušava li red i mir. Stanar može primiti na noćenje posjetitelja do pet (5) dana mjesečno uz pisanu suglasnost drugoga stanara i uz obveznu prijavu na porti studentskog doma. Suglasnost se može dati u pisanom obliku i putem e-maila stanara koji daje suglasnost.

Vezano: U domski red uvršteno postupanje u izvanrednim okolnostima, depozit i opis naplate stanarine
Drugim riječima, do opoziva ove odluke studenti zagrebačkih domova neće moći primati goste niti će ih netko drugi umjesto njih moći ondje useliti. Također, studenti koji su ostvarili pravo na useljenje u studentski dom, useljavaju isključivo osobno uz predodžbu identifikacijskog dokumenta. Ovaj su mjesec u spomenuti Pravilnik uvrštene još neke izmjene koje možete pronaći na ranije navedenoj poveznici.

Odluku možete pronaći na poveznici.
FOTO: UNSPLASH