LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upravljanje Sveučilištem u Zagrebu

Ništa od smjene rektora Borasa – točka nije uvrštena na dnevni red sjednice Senata

Većina članova Sanata, ukupno 51, bila je protiv uvrštavanja točke o razrješenju rektora na dnevni red sjednice koja se nakon gotovo godinu dana održala uživo.

Većina članova Sanata, ukupno 51, bila je protiv uvrštavanja točke o razrješenju rektora na dnevni red sjednice koja se nakon gotovo godinu dana održala uživo.

Danas je u kino dvorani SC-a u 11 sati započela sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu. Na samom početku rektor Damir Boras otvorio je javno glasanje po pitanju uvrštavanja točke o njegovu razrješenju u dnevni red – od 68 prisutnih članova 13 ih je bilo za, 4 suzdržano te svi ostali protiv, javlja Telegram

Uoči sjednice oglasili su se neki dekani. Dekan Učiteljskog fakulteta Siniša Opić rekao je kako smatra da uvijek može bolje, ali da je situacija na Sveučilištu dobra, pri čemu je napomenuo da danas nije u fokusu smjena rektora već opće stanje. Dekan Fakulteta hrvatskih studija Pavo Barišić istaknuo je da se čekalo gotovo godinu dana da se može raspravljati uživo, odnosno da su se neke stvari dugo gomilale i da je rasprava neophodna. .

Profesor Neven Jovanović s Filozofskog fakulteta ne dijeli njihovo mišljenje – smatra da Boras i njegova uprava ne rade dobro, piše Telegram. Složio se i dekan Veterinarskog fakulteta Nenad Turk izjavivši da je sazrijelo vrijeme da se postavi pitanje odgovornosti rektora.  

Prema pisanju spomenutog medija Boras se u nastavku sjednice nije osvrnuo ni na jednu aferu, već je govorio o svojim uspjesima i uspjesima uprave. Pritom je istaknuo da mediji pišu gluposti i obmanjuju javnost.
FOTO: WIKIPEDIA / STUDENTSKI.HR