LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvan studentskih mogućnosti

Ništa od novog studija u Splitu na kojem je trebala predavati bivša predsjednica – nitko ga nije upisao

Nekolicina studenata zainteresiranih za studij na koncu je odustala – prepreka je jednostavno bila prevelika.

Nekolicina studenata zainteresiranih za studij na koncu je odustala – prepreka je jednostavno bila prevelika.

Još početkom godine Filozofski fakultet u Splitu najavio je novi studijski smjer – diplomski studij Democracy and Resilience in Modern Society, odnosno Demokracija i društvena otpornost suvremene države. Studij se trebao izvoditi u suradnji s fakultetom Sapir Academic u Izraelu, a jedna od predavačica trebala je biti i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Međutim, studij se neće izvoditi ove akademske godine jer nije bilo upisanih studenata, otkriva Telegram.
 

Studenti odustali zbog financijskih razloga

 

Naime, studij je trebao trajati dvije godine od kojih bi svaka koštala čak šest tisuća eura. Upravo velika cijena upisa, ovaj novi studij koštala je ključne stavke održavanja programa  – studenata.
 

Nekoliko studenata koji su bili zainteresirani za studij odustali su: „iz privatnih razloga, odnosno razloga financijske prirode", rekla je prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju s Filozofskog fakulteta u Splitu za Telegram.

Više sreće na godinu


Odlučili su kako će s izvođenjem studija ponovno pokušati iduće akademske godine. Ako se do tada cijena prilagodi studentskom budžetu, studij će pohađati budući stručnjaci u diplomaciji i politici, a predavanja će izvoditi domaći, ali i strani stručnjaci među kojima bi se trebala nalaziti i bivša predsjednica. Kolinda Grabar-Kitarović – na kolegiju Moderna diplomacija i odnosi s javnošću.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA