LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VELIKA POLICIJSKA AKCIJA

NEZAKONITE DIPLOME Policija provjerava sveučilišta u susjedstvu

Policija provodi akciju „Klaste“r zbog sumnje da se na sveučilištima u susjednoj BiH izdaju nevažeće diplome.

Policija provodi akciju „Klaste“r zbog sumnje da se na sveučilištima u susjednoj BiH izdaju nevažeće diplome.

Pod povećalom su sveučilišta na području Banja Luke u susjednoj BiH – po naputku tužitelja i uz nalog Suda Bosne i Hercegovine, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) počeli su s izdvajanjem studentskih dosjea, predmeta i materijala za dokazivanje, piše N1.
 

„Postupa se po nalogu Suda BiH, neće biti pretresa niti lišenja slobode, u pitanju je samo privremeno izuzimanje dokumentacije od jednog pravnog lica s područja Banjaluke.“ – ispričala je Jelena Miovčić za N1.

 

VEZANO: „ŽRTVE“ KORUPCIJE Među uhićenima navodno i bivša rektorica zadarskog SveučilištaAkcija „Klaster“ kodno je ime za niz operacija čiji je cilj ući u srž nelegalnog izdavanja povećeg broja diploma sveučilišta diljem susjedne BiH. Iz Nezavisnog sveučilišta Banja Luka preuzeta je dokumentacija uz dosjee studenata za koje se sumnja da kriju dokaze o nepravilnostima te institucije. 

Tiskara u Srbiji lažirala diplome, cijene od 8 do 12 tisuća eura, ovisno o fakultetuDokumentacija bi se trebala prevesti na Sud BiH i Tužiteljstvo BiH uz poštivanje pravnih procedura.
IZVOR: N1
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA