LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Žele izvanredni rok

Nezadovoljni studenti još jednog Pravnog fakulteta u Hrvatskoj – pokrenuta peticija

Do sada je više od 200 studenata potpisalo peticiju kojom se nastoji postići odobravanje 5. izvanrednog roka iz svih predmeta na Pravnom fakultet u Rijeci.

Do sada je više od 200 studenata potpisalo peticiju kojom se nastoji postići odobravanje 5. izvanrednog roka iz svih predmeta na Pravnom fakultet u Rijeci.

Nakon zagrebačkog i splitskog, svoje nezadovoljstvo sada su izrazili studenti Pravnog fakulteta u Rijeci, koji su pokrenuli peticiju kojom prikupljaju potpise za osiguravanje 5. izvanrednog roka iz svih predmeta, s mogućnošću izlaska na sve preostale nepoložene ispite, s obzirom na izvanrednu situaciju s koronavirusom

Pokretač peticije navodi da su se studenti susreli s opetovanim tehničkim problemima pri održavanju online nastave te da je cijela situacija utjecala na kvalitetu nastave i ritam učenja: 
– Mnogi studenti su zbog neizvjesne COVID-19 situacije i prvenstveno brige za starije ukućane propustili ljetne rokove držeći se informacija danih na online sastancima na kojima se posebno isticalo da će nam se osigurati dodatni termini za ispite kako bi se olakšao završetak ove netipične akademske godine.

Fakultet nije omogućio online ispite iz svih kolegija kao što su to napravili ostali fakulteti te se na kraju prešutno odustalo od svakog dodatnog roka i čak nam se otežala situacija time što su se 3. rok i dekanski nagurali u prvu polovinu 9. mjeseca, što je izazvalo slabi izlazak na njih i lošu prolaznost na ispitima.

Molimo da obratite pažnju na prolaznost na svakom kolegiju i ažurno donesete adekvatnu odluku.  – stoji u opisu peticije
Do trenutka objave članka anketa broji 206 potpisa, a napravljena je jučer. 13. rujna 2020. godine i dostupna je na poveznici.
FOTO: FACEBOOK / PRAVNIK FAKULTET SVEUČILIŠTA U RIJECI