LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ante Gustin na konferenciji „Should I stay or should I go?”

Nextbike je u četiri godine osvojio hrvatsko tržište, a proširio se i u susjedstvo

Inspirativnu priču o Nextbike-u moći ćete čuti na predavanju u subotu, 20. svibnja u 12:30, a, između ostalih, Ante Gustin sudjelovat će i u panel-diskusiji na temu (ne)povoljne poduzetničke klime u Hrvatskoj, koja je na rasporedu u 14:30 sati. 

Inspirativnu priču o Nextbike-u moći ćete čuti na predavanju u subotu, 20. svibnja u 12:30, a, između ostalih, Ante Gustin sudjelovat će i u panel-diskusiji na temu (ne)povoljne poduzetničke klime u Hrvatskoj, koja je na rasporedu u 14:30 sati. 

Manjak fizičke aktivnosti veliki je problem suvremenog svijeta. Poslovi koji se svode na sjedenje i rad na računalu sve su češći, predavanja u školama i na fakultetima također nas svakodnevno prikuju za stolice, a putovanjem klasičnim javnim prijevozom također putujemo kao koferi.

Mladi poduzetnici Ante Gustin i Krešimir Dvorski uzeli su navedene činjenice u obzir i smislili način kako barem malo pokrenuti građane, a uz to i zaštititi okoliš od ispušnih plinova motornih vozila. Njihov izum zove se Nextbike i u pogonu je već četiri godine Riječ je o sustavu javnih bicikala koje bilo tko u svakom trenutku može iznajmiti. Sve što korisnici bicikala moraju učiniti jest registracija i aktivacija korisničkog računa. Nakon toga mogu koristiti 400 bicikala koji se nalaze na 72 lokacije u Hrvatskoj i regiji.

Javni su bicikli sve popularniji oblik prijevoza u deset hrvatskih gradova i općina: Zagrebu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Slavonskom Brodu, Ivanić Gradu, Zadru, Šibeniku, Makarskoj, pa čak i na otoku Lastovu. Već do srpnja ove godine čak pet novih gradova uvodi Nextbike sustav javnih bicikala. Prvi među njima su Velika Gorica i Sisak već u svibnju, a do srpnja slijede Jastrebarsko, Metković i Poreč. Prošle godine je pokrenut u Sarajevu gdje je odlično prihvaćen i u samo godinu dana ima 5000 oduševljenih korisnika, ovoga ljeta stiže i u Tuzlu, a interes pokazuje i sve veći broj drugih gradova u regiji.

Suosnivač i vlasnik Nextbike sustava Ante Gustin gostovat će na poslovnoj konferenciji Should I stay or should I go?, koja će se održati u Cinestaru u zagrebačkom Branimir centru. Antinu priču moći ćete čuti na predavanju u subotu, 20. svibnja u 12:30, a, između ostalih, sudjelovat će i u panel-diskusiji na temu (ne)povoljne poduzetničke klime u Hrvatskoj, koja je na rasporedu u subotu u 14:30 sati. 

Podsjećamo, konferencija će se održati 19. i 20. svibnja u Cinestar dvorani Branimir centra u Zagrebu, s početkom u 9 sati. Više informacija možete doznati na službenoj stranici konferencije te na službenom Facebook eventu.