LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SIK-ov projekt

News Bar na Maratonu karijera: „Neka zadnja pogreška u tvojem životu bude dolazak na njihovo predavanje“

Drugi „Maraton karijera“ posjetit će Zagreb i Osijek. Jedna je od postaja Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, gdje će urednici portala News Bar održati predavanje o vlastitom karijernom putu.

Drugi „Maraton karijera“ posjetit će Zagreb i Osijek. Jedna je od postaja Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, gdje će urednici portala News Bar održati predavanje o vlastitom karijernom putu.

Karijera satiričara – istovremeno zvuči neobično, primamljivo, zanimljivo i neostvarivo. Nije lako izdvojiti se iz mase i drugačijim pogledom na društvenu i političku stvarnost nasmijati cijelu Hrvatsku, a kako sami satiričari kažu – nije ni pametno:

„Neka zadnja greška u tvojem životu bude dolazak na njihovo predavanje. Njih dvojica vas garantirano odvraćaju od satire ili vraćaju novac.“

Domagoj Zovak i Borna Sor, novinarski dvojac portala News Bar, završili su Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Godine rada i iskustva dovele su ih na poželjnu radnu poziciju, a njihova jedinstvena karijera izvor je inspiracije brojnim ambicioznim studentima. U sklopu drugog Maratona karijera vratit će se na fakultet, gdje ćete 4. ožujka od 17:15 moći čuti sve o njihovoj satiri, uspjehu i izazovima.

Dvojica predavača urednici su svima dobro poznatog portala, ali i emisije Prime Time. Njihov sadržaj izaziva osmijeh na licu, no često je i pogodno tlo za brojne polemike. Prije svega uspješni novinari, a potom i satiričari, odlučili su predstaviti svoj rad i zanimanje kako bi mladima pružili uvid u bogat svijet novinarstva te ih inspirirali na daljnji razvoj karijere. Neuobičajena ideja prerasla je u ozbiljan posao. 

Zovak i Sor će o znanju i iskustvu s područja novinarske satire pričati na predavanju na Fakultetu političkih znanosti. Facebook event nalazi se na poveznici, a informacije o ostalim predavačima i sve ostalo što vas zanima o ovogodišnjem Maratonu, koji se osim u Zagrebu održava i u Osijeku, možete pronaći na službenoj stranici.

FOTO: NEWS BAR