LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti ogorčeni

Neugodno iznenađenje: ukinuta potpora erasmusovcima u Splitu

Grad Split ukinuo potporu za Erasmus + projekte studentima koji ne žive u Splitu.

Grad Split ukinuo potporu za Erasmus + projekte studentima koji ne žive u Splitu.

Iako je grad Split oduvijek financirao sudjelovanje studenata Erasmus + programima razmjene, pravila se mijenjaju, a pravo na potporu imaju samo studenti koji najmanje 3 godine imaju prebivalište u Splitu, izvještava Dalmatinski portal.

Naravno, takva vijest izazvala je neugodno iznenađenje i ogorčenje splitskih studenata koji hitno zahtijevaju uklanjanje uvjeta o prebivalištu i predlažu uključenje mladih u izradu novog pravilnika.
 


VEZANO: Studentski zbor PFS-a: „Pravni fakultet u Splitu nastavlja s redovitim radom”


 

Negativna odluka za sadašnje i buduće studente


Također ističu koliko ih je ova odredba negativno iznenadila jer je grad Split oduvijek poticao studente na uključenje u ovakve vrste projekata, a bez potpore studentima su jedan od najvećih problema financije koje ih sprečavaju u odlasku na studentsku razmjenu.

Međutim, Grad Split ističe kako je primarni razlog uvođenja ovog kriterija mogućnost povećanja iznosa potpore za studente koji žive u Splitu. Ta odluka negativno utječe i na buduće studente iz drugih gradova koji će tijekom sljedećih godina htjeti upisati Sveučilište u Splitu, a potpora će im nažalost biti onemogućena.
 


VEZANO: Splitsko sveučilište raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija studentima


 

Bolji uvjeti prošlih godina


Prisjetimo se, prijašnjih godina je u siječnju raspisan natječaj za dodjelu potpore u iznosu od 265,45 eura za studente uključene u Erasmus + studentske razmjene, a za dobivanje potpore trebali su studirati na Sveučilištu u Splitu i ostvariti pravo na mobilnost sukladno odluci o odabiru kandidata za mobilnost studenata u svrhu studija u okviru programa ERASMUS+ na Sveučilištu u Splitu.

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA