LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski zbor Sveučilišta u Puli poziva

Nensi Blažević održava predavanje na temu komunikacije u digitalnom vremenu

Studentski zbor Sveučilišta u Puli gostujuće predavanje smatra zanimljivim i važnim upravo iz razloga što smo i mi sami studenti uvidjeli kako se današnja komunikacija svodi na Facebook messenger ili Viber poruke.

Studentski zbor Sveučilišta u Puli gostujuće predavanje smatra zanimljivim i važnim upravo iz razloga što smo i mi sami studenti uvidjeli kako se današnja komunikacija svodi na Facebook messenger ili Viber poruke.

U petak s početkom u 14.00 sati na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u dvorani Pula održava se predavanje na temu „Novo masovno komuniciranje-novo društvo“ koje održava predavačica Nensi Blažević.

Ona će pritom istaknuti razlike između nekadašnjeg "tradicionalnog" komuniciranja i komuniciranja u digitalnom vremenu. Upravo digitalno doba postavilo je posve nova pravila i stavilo pred nas izazove kojih nekad nismo svjesni i ne znamo se nositi s njima.

Također, u potpunosti su promijenjena obilježja osnovnih elemenata komunikacije - komunikatora, poruke, kanala i publike. U tom kontekstu naglasit će i važnost medijske pismenosti. Istraživanja, a i njena nastavnička iskustva pokazuju kako nedostaje kritički odnos prema neprovjerenim informacijama, ne razlikuju se vijesti od pseudovijesti, ne prepoznaju se prijeporni sadržaji, a etičnost je postala najranjiviji dio nove masovne komunikacije...

Otkako je 2008. dala otkaz na HTV-u gdje kojem je provela 14 godina, Nensi Blažević godinu je dana radila na 24 sata TV, a potom joj je karijera otišla u sasvim drugom smjeru. Od 2011., predaje na Veleučilištu VERN, gdje je nositeljica kolegija Teorija medija te asistentica na kolegiju Uvod u novinarstvo. Trenutačno priprema doktorat na temu 'Mediji i djeca'.

Studentski zbor Pula gostujuće predavanje smatra zanimljivim i važnim upravo iz razloga što  smo i mi sami studenti uvidjeli kako se današnja komunikacija svodi na Facebook messenger ili viber poruke. Kava s prijateljima pretvorila se u gledanje u mobitele, a izlazak s društvom u stvaranje najbolje fotke za instagram. Ima li ipak u vremenu koje je pred nama mjesta za povratak tradicionalnog oblika komuniciranja saznat ćemo svi zajedno u petak.

FOTO: STUDENTSKI ZBOR U PULI