LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Četvrti Maraton karijera

Nenad Bakić i Zoran Vakula inspiriraju studente PMF-a svojim karijerama

Nakon FER-a, FPZG-a i FFZG-a, Maraton karijera stiže na Prirodoslovno-matematički fakultet gdje će gosti predavači biti Nenad Bakić i Zoran Vakula, bivši studenti PMF-a. Ulaz je besplatan za sve zainteresirane, uključujući i studente drugih fakulteta.

Nakon FER-a, FPZG-a i FFZG-a, Maraton karijera stiže na Prirodoslovno-matematički fakultet gdje će gosti predavači biti Nenad Bakić i Zoran Vakula, bivši studenti PMF-a. Ulaz je besplatan za sve zainteresirane, uključujući i studente drugih fakulteta.

Maraton karijera, veliki projekt udruge Studentski informativni kutak, održava svoje četvrto gostovanje na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u i FFZG-u, novi će se susret poslovnih uspješnika sa studentima njihova fakulteta održati na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Gosti ovog susreta bit će Nenad Bakić i Zoran Vakula.

Nenad Bakić matematičar je po obrazovanju, a danas poznati hrvatski poduzetnik, investitor i trenutno najviše posvećen digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i drugim zemljama – osnivač IRIM-a, vodeće organizacije za uvođenje STEM edukacije u obavezno obrazovanje. Njegova karijera pronašla se podjednako i u znanosti, digitalnim medijima, financijama i u ljudskim resursima. Višestruki je osnivač start-upova s nekoliko uspješnih 'izlazaka', a kompanije koje je osnovao još su u njegovom vlasništvu i tržišni lideri u svojim područjima. Kao investitor u javna dionička društva, najpoznatiji je hrvatski aktivistički investitor posvećen dugoročnom ulaganju.  Također, posebni je savjetnik Predsjednice RH za digitalnu transformaciju i STEM.

Poznati meteorolog Zoran Vakula, dipl. ing. meteorolog i urednik na HRT-u, od 1994. do 2013. radio je u DHMZ-u, a na HRT-u od 1996. kao honorarni suradnik te od 2013. stalno zaposlen. Objavio je desetke stručnih i znanstvenih radova te održao mnogobrojna predavanja u zemlji i inozemstvu. Bavi se izradom, prezentacijom i verifikacijom vremenskih prognoza, uključujući dugoročne, te osmišljavanjem meteorološkog sadržaja na različitim medijskim platformama. Kolumnist je na internetskoj stranici HRT-a, povremeno i u tiskovinama. Urednik je emisija „Vrijeme“ i drugih svakodnevnih priloga s meteorološkim sadržajem na HRT-u, uključujući teletekst i internet. Član je tima koji je osmislio i priprema „HRT Meteo“ - aplikaciju za pametne mobilne telefone - jedinstvenu u svijetu po subjektivnim prognozama meteorologa. Poznat po populariziranju meterologije u medijima, često smo ga imali priliku vidjeti u različitim emisijama HTV-a, a Ante Cash i Saša Antić objavili su pjesmu „Vakula“ 2015. koju danas mnogi rado pjevuše, a koja je čak nominirana za Porina. Sve to i još više mnogo govori o popularnosti ovog simpatičnog meteorologa kojeg će studenti upoznati u četvrtak, 17. svibnja.

Program započinje u 16:30 sati s predavanjem Nenada Bakića, a odmah potom slijedi i drugo predavanje. Susret se održava na Matematičkom odsjeku fakulteta, a organizatori i ovaj put pripremaju zanimljiv program i iznenađenje za studente.

Sve informacije o programu dostupne su na službenoj Facebook stranici  Maratona karijera te Facebook događaju. Ulaz je besplatan, no mjesta su, napominju organizatori, ograničena pa je potrebno rezervirati svoje mjesto što možete napraviti na poveznici.

FOTO: CROPIX, HRT