LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje na Pravnom fakultetu

Neka vaša pravnička karijera započne po uzoru na žestoke parničare

Victor Schachter, David S. Weiss i Jennifer Brandt, odvjetnici i profesori s velikim profesionalnim iskustvom, održat će predavanje budućim pravnicima. Pritom će im dati uvid u to kako su oni svojoj praksi žestokih parničara korak po korak dodali nove elemente i nove vrste svojih usluga.

Victor Schachter, David S. Weiss i Jennifer Brandt, odvjetnici i profesori s velikim profesionalnim iskustvom, održat će predavanje budućim pravnicima. Pritom će im dati uvid u to kako su oni svojoj praksi žestokih parničara korak po korak dodali nove elemente i nove vrste svojih usluga.

Hrvatska udruga za mirenje (HUM) u suradnji sa studentskom udrugom eSTUDENT organizira interaktivno predavanje za studente pod nazivom Vaša buduća pravnička karijera Održat će se u petak, 6. listopada od 18 do 20 sati na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na adresi Trg Republike Hrvatske 3 (dvorana III).

Živimo u svijetu iznimno brzih promjena, ali pravo u širem smislu, tradicionalni sustav rješavanja sporova i svakodnevna praksa pravnika ostali su gotovo neizmijenjeni već stotinama godina. Pravna profesija izložena je snažnoj negativnoj percepciji, pa se pravnici trebaju prestati ponašati kao nojevi s glavom u pijesku praveći se da se to njih ne tiče – ili će se promijeniti i udovoljiti potrebama modernog društva ili će biti zamijenjena (umjetna inteligencija ozbiljno je zakucala na njena vrata). Pred njom je velika prilika za prilagođavanje potrebama modernih korisnika njenih usluga njihovim postavljanjem na centralno mjesto. Pravo, ma koliko bilo važno i nužno u društvu, nije i ne može biti ni jedino ni najbolje ni prvo rješenje za ljudske probleme. Pravni postupci primijenjeni isključivo na tradicionalan način postaju doslovce kočnica i zapreka društvenom napretku.

Stoga iz SAD-a stižu Victor Schachter, David S. Weiss i Jennifer Brandt, odvjetnici i profesori s velikim profesionalnim iskustvom. Na predavanju će dati uvid u to kako su oni svojoj praksi žestokih parničara korak po korak dodali nove elemente i nove vrste svojih usluga. Pridružite im se kako biste čuli više o novim ulogama pravnika i o tome kako je na zadovoljstvo svih moguće na efikasan i brz način rješavati mnoge probleme stranaka. Saznajte kako se u to novu praksu pravnika uklapa mirenje (medijacija). Također, otkrijte koje su to prednosti mirenja u odnosu na druge poznate postupke rješavanja sporova, posebno parnični postupak. Govorit će i o preprekama bržem prihvaćanju mirenja u RH i kakvim je sve poteškoćama i zaprekama mirenje bilo izloženo u SAD-u prije nego je postalo primarnim načinom rješavanja sporova.

Bilo bi poželjno da vi kao budući pravnici dođete na ovo predavanje kako biste od gostiju koji dolaze iz zemlje koja je stvorila mirenje u modernom obliku saznali koliko pravnici mirenjem mogu poboljšati kvalitetu svojih usluga, steći zadovoljne stranke, povećati vlastiti dio kolača na tržištu pravnih usluga, uvećati vlastite prihode te osobno i profesionalno zadovoljstvo. Naučit ćete koje su to vještine potrebne pri uspješnom zastupanju stranaka u postupku mirenja i zašto mirenje posjeduje kapacitet da postane sastavni i komplementarni dio sustava rješavanja sporova i u RH te da bude snažni alat za njegovo unapređenje.

Pridružite se kako biste iz prve ruke dobili odgovore na pitanje kako privoljeti sebe, svoje odvjetnike, svoje stranke, suprotne stranke i njihove zastupnike i odvjetnike da pristanu na mirenje i da se osobno uvjere u njegovu učinkovitost. Saznajte kako kreirati bazu stranaka koje bi koristile mirenje/ADR te kako iskoristiti blagodati medijacijskih klauzula u trgovačkim, radnim i drugim ugovorima

 

FOTO: PIXABAY