LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Ne propustite panel „Zašto se bojiš Erasmusa?” o strahovima i oklijevanju studenata o mobilnosti

Dođite i otkrijte kako prevladati strahove i iskoristiti priliku koju nudi Erasmus+ program!

Dođite i otkrijte kako prevladati strahove i iskoristiti priliku koju nudi Erasmus+ program!

Na Sveučilištu u Zadru, u sklopu programa Erasmus+ organizira se panel pod nazivom Zašto se bojiš Erasmusa?, gdje će se raspravljati o strahovima i oklijevanju studenata kada je riječ o toj popularnoj mobilnosti. Panel će biti temeljen na stvarnim studentskim izjavama iz ankete provedene u lipnju 2024. godine, koja je otkrila glavne razloge zbog kojih se mnogi studenti ne odlučuju na sudjelovanje u Erasmus+ programu.

Panelisti će pružiti uvid u te strahove, a među njima su Severina Mamić, psihologinja iz Studentskog savjetovališta, te Erasmus+ koordinatori Borna Buljan i Leonarda Lovrović. Bivši Erasmus+ studenti Dario Lovrić i Lea Cesarec podijelit će svoja iskustva i pokušati motivirati studente na tu vrijednu međunarodnu priliku. Panel će moderirati Maja Kolega, Erasmus+ koordinatorica sa sveučilišta.

Pokreće se novi pilot projekt usmjeren na poslijedoktorske istraživače



Na početku događaja, sudionici će moći ocijeniti studentske izjave na ljestvici od 1 do 5, a na kraju panela, organizatori će analizirati rezultate i vidjeti je li se mišljenje o Erasmusu promijenilo.

DiscoverEU: otvoren krug prijava za besplatno putovanje Europom za mlade


Oni koji imaju pitanja o Erasmus+ mobilnosti, imat će priliku dobiti odgovore i ukloniti sve nedoumice u završnom dijelu panela.

Panel će se održati 16. listopada 2024. godine, s početkom u 10 sati, u Code Hubu, u prostoru starog studentskog doma. Broj mjesta je ograničen, a prijave se vrše preko Linktree linka, dostupnog u opisu profila organizatora.

IZVOR: URED ZA MEĐUNARODNE ODNOSE SVEUČILIŠTA U ZADRU
FOTO: CANVA PRO / ANTONIO DIAZ, ILUSTRACIJA