LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Agencija za studentski standard

Ne podržavaju baš svi djelatnici štrajk u zadarskim menzama – njih 25 protivi se postupcima kolega

Sveučilište u Zadru objavilo je dopis 25 radnika Agencije za studentski standard, čiji je osnivač Sveučilište, koji se protive štrajku u kojemu sudjeluju njihovi kolege.

Sveučilište u Zadru objavilo je dopis 25 radnika Agencije za studentski standard, čiji je osnivač Sveučilište, koji se protive štrajku u kojemu sudjeluju njihovi kolege.

Dio djelatnika Agencije za studentski standard nedavno je počeo štrajkati zbog toga što nisu prihvaćeni zahtjevi koje su uputili Sveučilištu u Zadru, no njihovi kolege, točnije njih 25, s tim se potezom ne slaže, sudeći prema dopisu upućenom zadarskoj rektorici.
Vezano: 

– Poštovana rektorice,

Svjedoci smo ovih dana kako jedan manji dio naših kolegica i kolega, točnije njih 15, pokušava štrajkom, kako oni to kažu ostvariti svoja radnička prava.

No međutim, veći dio djelatnika Agencije za studentski standard, točnije nas 25, ne sudjeluje niti na bilo koji način podržava štrajk. Naprotiv, kategorički ga odbacujemo jer smatramo da nam čini neprocjenjivu štetu. Smatramo da je ustroj kakav imamo sada najbolje rješenje za sve nas i da smo prikladno zastupljeni u Upravljačkom tijelu Agencije.

Zahvalni smo Vam i na tome što smo kroz ovakav način poslovanja ostvarili i određene nagrade za pozitivno poslovanje, zatim božićnice i regrese koji su zajedno iznosili u protekle dvije godine 16 200,00 kuna po djelatniku.

Također zahvalni smo i na brizi što ste nam omogućili da u vrijeme lockdowna sve vrijeme primamo punu plaću iako smo većinu vremena proveli kući, odnosno nismo radili, dok su mnogi naši sugrađani imali smanjenja primanja ili ostajali bez posla. 

Stoga nam i nije jasan cilj ovoga štrajka kao i što bi značilo štrajk iz principa kako oni navode.

Znamo da svaki dan štrajka donosi i velike financijske gubitke.

Stoga vjerujemo da će naše kolegice i kolege, ili barem veći dio njih koji sudjeluju u štrajku shvatiti tu činjenicu i prekinuti štrajk što prije kako bi šteta bila što manja.

A Vas još jednom molimo da nam i u ovoj teškoj situaciji po sve nas i dalje omogućite da nastavimo poslovati kao Agencija jer velika većina nas smatra da je to i dalje najbolje rješenje. 

U nadi i vjeri da će štrajk što prije završiti kako bi šteta koju uzrokuje bila što manja srdačno Vas pozdravljamo. – stoji u dopisu.

Isti je potpisalo 25 radnika koji se protive štrajku, a više o tome možete pronaći na poveznici

FOTO: WIKIPEDIA