LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nezadovoljni studenti

(NE)OČEKIVAN ISHOD Ogromna gužva u menzi za vrijeme večere – prebacila se na ručak

U borbu s gužvama pred menzom, iz SC-a su krenuli tako da su ugasili jednu menzu za ručak da bi tri radile za vrijeme večere. Međutim, gužva se prebacila s večere na ručak.

U borbu s gužvama pred menzom, iz SC-a su krenuli tako da su ugasili jednu menzu za ručak da bi tri radile za vrijeme večere. Međutim, gužva se prebacila s večere na ručak.

Ako ste mislili da će gužve ispred menze u studentskom naselju „Stjepan Radić“, s promjenom radnog vremena otići u povijest – dobro ste se prevarili. Već prilikom same najave Studentskog odbora Sava, da će doći do promjene radnog vremena, bilo je studenata koji su upozoravali da takav pristup neće riješiti problem.

Međutim, radno vrijeme je promijenjeno, a sada studenti umjesto u dugačkom redu za večeru, čekaju u još većem redu za ručak. Jedina pozitivna strana bila bi to što ne čekaju u mraku. Razgovarali smo s nekoliko studenata koji su čekali u redu i njihovo nezadovoljstvo bilo je i više nego očito.

Studentica Ivana (23) našalila se da će prije pasti mrak, nego što će ona doći na red za ručak.
 

„Čekam već jedno 20 minuta, red jedva da se miče. Mislim da će prije pasti mrak, nego što ja dođem na red. Danas nemam faks pa ću čekati, ali idući put idem u pekaru ili neku drugu menzu jer ovo nema smisla“, požalila se.


A da je promjena radnog vremena potpuni promašaj, istaknuo je student Mihael (22).
 

„Da će uvijek biti gužve u bilo kojem obliku hoće, ali redovi koji se stvaraju pokazuju da je promjena radnog vremena veliki promašaj. Općenito je nedopustivo da su u vrijeme ručka otvorena samo dva restorana jer tu dolaze i studenti koji nisu sa Save, a ne treba posebno naglašavati da je ovo najveći studentski dom u Zagrebu.“ – naglasio je.


Mihael je prozvao i Upravu Studentskog centra zbog lošeg pristupa ovom problemu.
 

„Postavlja se pitanje kako je moguće da SC nije u stanju osigurati da su sva tri restorana otvorena i za ručak i večeru, a ne da se svako malo mijenja radno vrijeme pa nekad rade oba samo za večeru, a onda samo za ručak i tako u krug. Jedina promjena koja će donijeti nešto pozitivno jest upravo ta da sva tri restorana budu otvorena u oba termina, a dok se to ne riješi, bit će redova i do praonice.“ – objasnio je.


Dok se ovaj problem ne riješi, studenti će i dalje objavljivati fotografije dugačkih redova, javljati se s molbama za promjene, a mi ih možemo samo saslušati i njihove molbe prenijeti na papir.

FOTO: STUDENTSKI.HR/ PRIVATNI ARHIV