LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija

(Ne)moguća misija: više o učinkovitom korištenju istraživačkih resursa na medicini

Skup je namijenjen liječnicima i informacijskim stručnjacima u području biomedicinskih znanosti, ali je otvoren i za ostale djelatnike u medicini i zdravstvu, studente i zainteresiranu javnost.

Skup je namijenjen liječnicima i informacijskim stručnjacima u području biomedicinskih znanosti, ali je otvoren i za ostale djelatnike u medicini i zdravstvu, studente i zainteresiranu javnost.

Središnja medicinska knjižnica i ove godine organizira konferenciju MICC – Medical Information Conference Croatia, uz potporu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i u suradnji s tvrtkom Wolters Kluwer/Ovid. Ovogodišnja konferencija MICC 2024 – (Ne)moguća misija: učinkovito korištenje istraživačkih resursa fokusirat će se na suvremene izazove u području biomedicinskih znanosti i izdavaštvu, između ostalog na hiperprodukciju radova, selektivno izvještavanje rezultata, nedostatak reproducibilnosti i upitne kvalitete sustavnih pregleda.

Skup je namijenjen liječnicima i informacijskim stručnjacima u području biomedicinskih znanosti, ali je otvoren i za ostale djelatnike u medicini i zdravstvu, studente i zainteresiranu javnost. Tematikom prati aktualnosti vezane uz problematiku objavljivanja, pristupa, korištenja, širenja i čuvanja informacija u sustavu znanosti, visokog obrazovanja i zdravstva. Sve navedeno dovodi do rasipanja istraživačkih resursa i smanjenja povjerenja javnosti u znanost, pa je stoga cilj MICC-a analizirati navedene probleme, potaknuti raspravu te istražiti pristupe koji bi mogli smanjiti gubitak i povećati učinkovitost istraživačkih napora.

Danas se slavi Svjetski dan darivatelja krvi: studenti medicine organizirali hvalevrijednu akciju



Konferencija će se održati 4. lipnja 2024. godine, u vremenu od 10:00 do 17:30, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na adresi Šalata 3, Zagreb. Kvalitetu skupa, osim brojnih sudionika, prepoznaje i Hrvatska liječnička komora, pa je MICC redovito uključen u popis stručnih skupova koji se boduju u procesu trajne stručne izobrazbe liječnika. Ovogodišnjim aktivnim sudionicima MICC-a dodjeljuje se 10 bodova, a pasivnima 8.

Ovom se konferencijom žele ohrabriti zdravstveni djelatnici na ostanak u Hrvatskoj



Sudjelovanje na konferenciji besplatno je, uz obveznu registraciju preko obrasca. Detaljan raspored događanja dostupan je na mrežnoj stranici konferencije.
IZVOR: MEDICINSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: PEXELS