LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kvota gotovo dvostruko manja

Navala na subvencionirani smještaj: Na natječaj SCRI-ja pristiglo 2138 prijava

Navala na subvencionirani smještaj: Na natječaj SCRI pristiglo 2138 prijava

Navala na subvencionirani smještaj: Na natječaj SCRI pristiglo 2138 prijava

Čak 2138 studenata poslalo je prijavu za subvencionirani smještaj u objektima Studentskog Centra Rijeka i slobodnim kapacitetima učeničkih domova za nadolazeću akademsku godinu. Zaprimljene prijave su trenutno u obradi, a prvi rezultati bit će objavljeni do srijede, 9. kolovoza 2023. godine na službenim stranicama Studentskog centra Rijeka, a konačna lista za useljenje bit će definirana krajem kolovoza, stoji na portalu riječkog Studentskog centra.

Važno je istaknuti da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Studentskom centru dodijelilo 1.250 subvencioniranih mjesta u domovima, što je gotovo dvostruko manje od broja zaprimljenih prijava. Međutim, SC Rijeka ima alternativu za studente čiji zahtjevi za subvencionirani smještaj za studentski/učenički dom ne budu odobreni.

SC Rijeka raspisat će još jedan natječaj koji će biti namijenjen subvencioniranju stanovanja kod privatnih stanodavaca, utvrđena kvota za privatni smještaj je 300 studenata. Subvencija za smještaj u studentskom i učeničkom domu iznosi 26,54 eura po studentu mjesečno, a kod privatnog stanodavca radi se o iznosu od 60 eura po studentu mjesečno, stoji na stranici SC-a Rijeka.

Neki studenti će nažalost ostati bez subvencioniranog smještaja i u domu i kod privatnog stanodavca, s obzirom na broj raspoloživih subvencija i pristiglih prijava.
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT