LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu – Moskva, Singapur i Kanada

Natječaji za stipendije sveučilišnih bilateralnih razmjena 2015/2016.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za stipendije studentima preddiplomskih te diplomskih studija, a vezano uz odlazak na bilateralnu razmjenu u Moskvu, Singapur te kanadsko Sveučilište York.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za stipendije studentima preddiplomskih te diplomskih studija, a vezano uz odlazak na bilateralnu razmjenu u Moskvu, Singapur te kanadsko Sveučilište York.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za stipendije studentima preddiplomskih te diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu i to za sveučilišnu godinu 2015./2016. u zimskom semestru. Naime, dok svi budno čekaju objavu natječaja za ovogodišnji Erasmus + program, Sveučilište poziva na prijavu na nešto posve drugačije - bilateralnu razmjenu.

Stipendije se dodjeljuju iz javnih proračunskih sredstava, a studenti imaju prilike jedan semestar provesti na Sveučilištu M.V. Lomonosov u Moskvi, na National Universitiy of Singapore u Singapuru te na York University u Kanadi

Moskovsko državno sveučilište nudi jednu stipendiju za sve preddiplomske te diplomske studije ponuđene na njihovoj instituciji. Studenti koji se prijavljaju moraju imati najmanje 3 završena semestra na matičnom fakultetu te potvrdu o znanju ruskog jezika. Zanimljiva informacija jest iznos mjesečne potpore koju nudi Sveučilište u Zagrebu, 3000 kuna. Rok za prijavu te slanje dokumentacije je srijeda, 18. veljače. Detalje i uvjete natječaja pročitajte ovdje. 

Sveučilište u Singapuru pak dodjeljuje stipendiju isključivo za preddiplomske studije. Nude također jednu stipendiju i oslobađaju od plaćanja školarine. Uz potporu od 3000 kuna zagrebačkog Sveučilišta, nude i putnu refundaciju troškova u iznosu od 5000 kuna. Uvjeti koje su postavili za prijavu su završena dva semestra studija, vrlo dobar prosjek ocjena te znanje engleskog jezika. Ukoliko ste zainteresirani, požurite s prijavama. Rok je  petak, 20. veljače. Detalji su na linku. 

Naposljetku, kanadsko sveučilište York nudi mogućnost odlaska na njihovu instituciju jednom studentu. Otići mogu ili u zimskom ili ljetnom semestru 2015./2016. Uvjeti koje treba zadovoljiti vrlo su slični prethodno navedenima. Potrebna je potvrda o znanju engleskog jezika, minimalno dva završena semestra te vrlo dobar uspjeh. Ipak, studenti medicine i ekonomije nemaju pravo prijave na natječaj. Dokumentaciju je nužno poslati prije 26. veljače, s obzirom da tvrde da je potrebno da datum primitka bude isključivo do tog dana. Klikom ovdje pročitajte detalje. 

FOTO: VALPOVSTINA.INFO