LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za koordinatora studentskih pravobranitelja Republike Hrvatske

Natječaj Hrvatskog studentskog zbora

Hrvatski studentski zbor raspisuje natječaj za koordinatora studentskih pravobranitelja Republike Hrvatske.

Hrvatski studentski zbor raspisuje natječaj za koordinatora studentskih pravobranitelja Republike Hrvatske.

Studentski zbor je predstavničko tijelo koje zastupa interese ukupne studentske populacije na svim razinama. Ove su godine u studenom otvorili natječaj za koordinatora studentskih pravobranitelja. 

Pravo na sudjelovanje u natječaju imaju studentice i studenti koji studiraju na visokom učilištu u Republici Hrvatskoj, koji su u posljednje dvije godine studija skupili minimalno 60 ECTS bodova, i koji nisu razriješeni dužnosti kao članovi studentskog zbora zbog neispunjavanja povjerenih dužnosti ili zlouporabe položaja.

Mandat traje dvije godine, a koordinator studenskih pravobranitelja prisustvuje sjednicama Hrvatskog studentskog zbora bez prava glasa i dužan je redovito izvještavati o svome radu. Od koordinatora studentskih pravobranitelja očekuje se usklađivanje rada, edukacija i rad na povećanju kapaciteta studentskih pravobranitelja te izrada izvješća o trenutnom stanju studentskih prava u Republici Hrvatskoj.

Kandidatkinje i kandidati za sudjelovanje na natječaju dužni su priložiti sljedeće: ispunjen prijavni obrazac (koji možete skinuti na njihovoj stranici), životopis, dokaz o statusu studenta i sakupljenim ECTS bodovima u posljednje dvije godine studija, plan i program rada koordinatora studentskih pravobranitelja u RH mandatnom razdoblju i motivacijsko pismo.

Također, kandidati će svoju kandidaturu predstavljati na sjednici Hrvatskog studentskog zbora.

Za natječaj se moguće prijaviti zaključno s 26. 11. uz potrebnu skeniranu dokumentaciju u elektroničkom obliku, koju zatim šaljete na adresu ured@hsz.hr

Nepotpune i neovjerene dokumentacije neće se razmatrati, a rezultati će kandidatima biti dostavljeni putem navedenih kontakt podataka.

FOTO: HRVATSKI STUDENTSKI ZBOR