LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UNIC ljetna škola matematike

Napredni matematičari, iskoristite priliku za posjet Dubrovniku ovoga ljeta

Po završetku škole, studenti će dobiti službeni dokument o upisu, u kojem će biti navedeno da su stekli 5 (ECTS) bodova za uspješno pohađanje naprednog tečaja Sveučilišta u Zagrebu.

Po završetku škole, studenti će dobiti službeni dokument o upisu, u kojem će biti navedeno da su stekli 5 (ECTS) bodova za uspješno pohađanje naprednog tečaja Sveučilišta u Zagrebu.

Mreža Europskih sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC), sastavljena od deset sveučilišta smještenih u različitim zemljama diljem Europe, a koja predstavljaju deset različitih postindustrijskih gradova, organizira UNIC ljetnu školu matematike ovoga ljeta.

Škola će se održati u Dubrovniku od 24. do 30. lipnja 2024. godine, a namijenjena je naprednim studentima drugih i trećih godina prijediplomskih studija koji su stekli najmanje 90 ECTS bodova iz matematičkih kolegija. Po završetku škole, studenti će dobiti službeni dokument o upisu, u kojem će biti navedeno da su stekli 5 (ECTS) bodova za uspješno pohađanje naprednog tečaja Sveučilišta u Zagrebu.

Učenici se žalili na nejasna pitanja na maturi iz matematike, NCVVO im odgovorio!Ova ljetna škola objedinjuje ključne teme iz matematike, što uključuje spektralnu teoriju, algebarsku geometriju i elemente teorije Hilbertovih prostora. Susret će studentima omogućiti razumijevanje tih tema i služiti za njihovo upoznavanje s vršnjacima iz UNIC-ovih institucija i izvan njih.

Sutra kreće državna matura: Znate li riješiti zadatke iz hrvatskog i matematike od prošle godine?O spektralnoj teoriji govorit će Luka Grubišić sa Sveučilišta u Zagrebu, elemente teorije Hilbertovih prostora obradit će sa studentima Andrzej Łuczak sa Sveučilišta Łodz, dok će predavanja iz algebarske geometrije držati Anca Mustata sa Sveučilišta College Cork. 

„Mali genijalci” u Varaždinu pokazali svoje sposobnosti u brzom računanju bez pomoći kalkulatora i papiraZainteresirani studenti mogu se prijaviti do 31. svibnja 2024., a svi detalji i obrazac prijave dostupni su na službenoj stranici UNIC ljetne škole.
IZVOR: UNIC SUMMER SCHOOL ON MATHEMATICS
FOTO: PEXELS