LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upisi na fakultet

Napravi iskorak u svom obrazovanju, odaberi jedan od ovih studija za budućnost

Fakultet organizacije i informatike (FOI) među prvima je prepoznao koje su profesije budućnosti. Upiši jedan od zanimljivih relevantnih studijskih programa tehnologije budućnosti i studiraj u šarmantnom baroknom gradu.

Fakultet organizacije i informatike (FOI) među prvima je prepoznao koje su profesije budućnosti. Upiši jedan od zanimljivih relevantnih studijskih programa tehnologije budućnosti i studiraj u šarmantnom baroknom gradu.

Odabir studijskog smjera koji će biti relevantan za hrvatsko tržište, a ujedno i zanimljiv, dinamičan te povrh svega pružiti odlično iskustvo studiranja, budućim je brucošima pravi izazov. Kako odabrati pravu profesiju za cijeli život?

Prema posljednjim istraživanjima Svjetskog ekonomskog foruma (World Economic Forum), usvajanje tehnologije ostat će ključni pokretač poslovne transformacije u sljedećih pet godina, pa će tako i oni poslovi unutar područja tehnologije, digitalizacije i digitalne ekonomije te održivosti biti od iznimne važnosti za gospodarski rast svake zemlje.

Fakultet u Hrvatskoj, koji je među prvima prepoznao koje su profesije budućnosti te važnost obrazovanja buduće domaće radne snage upravo u ovim područjima, jest Fakultet organizacije i informatike (FOI), fakultet Sveučilišta u Zagrebu s adresom u Varaždinu. Ta institucija već više od 60 godina prati trendove suvremenih tehnologija i s njima u skladu prilagođava i obrazuje najstručnije kadrove u području informacijskih znanosti i informacijskih tehnologija, kao i ekonomije, organizacije i drugih srodnih područja.
 

Budućnost je u poznavanju informacijskih sustava


Usmjerenost na stjecanje vještina i znanja traženih na tržištu rada na FOI-ju jedan je od glavnih fokusa. Jedan od studija koji to svakako potvrđuje jesu Informacijski i poslovni sustavi, sveučilišni prijediplomski program koji ujedno omogućava stjecanje kompetencija u području informatike i organizacije koje su usporedive s onima srodnih studija u ostatku Europe. Od akademske godine 2020./2021. napravljen je iskorak u četiri nova modula, nakon revizije koja je potvrdila trendove suvremenog tržišta rada: Razvoj programskih sustava, Umjetna inteligencija u poslovanju, Umreženi sustavi i računalne igre te Analiza i dizajn poslovnih sustava.

Taj studijski program vrijedi odabrati jer počiva na temeljima inovativnih pristupa poučavanju, mobilnosti i međunarodnih projekata, vlastite obrazovne infrastrukture te aktivne suradnje s poslodavcima.
 

Ekonomika poduzetništva – studij čija je kvaliteta i međunarodno potvrđena!


Od ove jeseni, prijediplomski sveučilišni studij Ekonomika poduzetništva na FOI-ju dobio je preporuku međunarodnog akreditacijskog sustava EFMD Programme Accreditationa, sustava evaluacije studijskih programa na visokoobrazovnim institucijama u području menadžmenta, ekonomije i poslovne ekonomije koji je prepoznat diljem svijeta. Riječ je o jedinstvenom studiju u Hrvatskoj koji spaja ekonomska i informatička znanja s poslovnim vještinama.

Prijave na studij Ekonomike poduzetništva moguće su i tijekom jesenskih rokova upisa, a odabirom te profesije studenti će se specijalizirati za različite financijske poslove, poput bankarstva, fintech i IT industrije te osiguranja i menadžmenta, platnog prometa i poslovne analize. S tim stečenim zvanjem, mnogi pronalaze svoju karijeru i u menadžmentu, i to u područjima upravljanja ljudskim resursima, razvoja i konzultantskih poslova.
 

Digitalizacija poslovanja – važna odrednica gospodarskog rasta svih poduzeća


Da je digitalizacija poslovanja danas ključna za brojne tvrtke diljem svijeta, neminovno je i za osposobljavanje budućeg kadra više nego ključno. Na FOI-ju je, stoga, prepoznata potreba za navedenim pa se tako kroz stručni prijediplomski studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP) osposobljava studente za rad na poslovima koji uključuju primjenu, uvođenje i unaprjeđenje poslovanja korištenjem informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Posljednjim procesom revizije na tome je studijskom programu napravljen iskorak u dvama novim područjima, odnosno smjerovima: Razvoj aplikacija te Informatička podrška poslovanju.

Polaznici tog studijskog programa steći će znanja poznavanja i razumijevanja temeljnih disciplina poput odabranih područja matematike, ekonomije i informatike, i ono najvažnije, primjenu informacijske tehnologije u okviru suvremenih organizacija.
 

Podrška i razvoj karijera


Ključni razlog zašto vrijedi studirati na Fakultetu organizacije i informatike jest upravo činjenica da je taj fakultet blisko povezan s brojnim tvrtkama, što se očituje u konkretnim projektima tijekom studija, terenskim nastavama, gostujućim predavanjima stručnjaka i programa volontiranja.

FOI-jevim studentima na raspolaganju je i cjelovita i moderna podrška kroz različite dodatne usluge i sustave. Svi zainteresirani dobit će tako odgovore na pitanja o razvoju karijere i inozemnih iskustava tijekom studiranja, kao i potrebnu psihološku pomoć i podršku u učenju, a dobit će priliku sudjelovati i u sportskim natjecanjima i uključiti se u rad brojnih studentskih udruga.

Dodatno, studenti mogu aplicirati i za smještaj u modernom studentskom domu u Varaždinu, izgrađenom 2017. godine, a studentski život u baroknom gradu obogaćen je brojnim mogućnostima za studente i mlade, zbog čega je jedan od prvih odabira mnogima kad je riječ o studiju na sjeveru Hrvatske.
FOTO: FAKULTET ORGANIZACIJE I INFORMATIKE VARAŽDIN, PR