LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje za izgradnju bolje budućnosti za sve

Napiši esej i otputuj u Tokio

Samo jednim esejom upoznajte japansku prijestolnicu i osvojite novčanu nagradu

Samo jednim esejom upoznajte japansku prijestolnicu i osvojite novčanu nagradu

U suradnji The GOI Peace organizacije i UNESCO-a otvoren je Međunarodni natječaj eseja za mlade čiji je cilj pokazati maštu i inicijativu mladih u promicanju kulture i održivog razvoja.

Riječ je o eseju pod nazivom Obrazovanje za izgradnju bolje budućnosti kojim se mlade  (djeca do 14 i mladi od 15 do 25 godina) poziva da napišu kako se bore s globalnim i svjetskim izazovima te kako im obrazovanje može u tome pomoći. Esej mora imati do 700 riječi i biti napisan na engleskom, francuskom, španjolskom ili do 1600 znakova na japanskom jeziku.

Mora sadržavati sljedeća poglavlja: kategoriju (je li riječ o djeci ili mladima), naslov, ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, državljanstvo i spol autora, ime škole koju pohađa i broj znakova u tekstu.

Kako biste mogli sudjelovati u natječaju, prije svega se morate registrirati na službenoj stranici GOI-a. Tekstovi se mogu dostaviti do 15. lipnja, a nagrade se kreću od 440 do 880 dolara koje, uz putovanje, na svečanosti dodjele nagrada dobiva pobjednik natječaja.

FOTO: FLICKR.COM