LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti napokon u klupama

Nakon pet semestara studenti EFZG-a od danas ponovno uživo na fakultetu: „Osjećam se opet kao brucoš.”

Studenti su se sada našli u situaciji u kojoj moraju mijenjati svoje dnevne rutine, ali i ponovno se privikavati na nastavu na fakultetu. 

Studenti su se sada našli u situaciji u kojoj moraju mijenjati svoje dnevne rutine, ali i ponovno se privikavati na nastavu na fakultetu. 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo prije mjesec je dana ukinuo sve mjere i preporuke za održavanje nastave na fakultetima i visokim učilištima. Tada su, naime, ukinute mjere poput online nastave, razmaka u učionicama, pohađanje nastave u grupama i slično. 
 
VEZANO: HZJZ ukida sve mjere i preporuke za održavanje nastave na fakultetima; maske ostaju

Većina fakulteta na kontaktnu se nastavu vratila početkom ove akademske godine, no nekolicina fakulteta, uključujući i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, i ovaj je semestar započela online nastavom. Informacije o ukidanju preporuka HZJZ-a, koje su stigle nekoliko dana nakon početka ljetnog semestra, stoga su stvorile velike probleme za studente najvećeg fakulteta u Hrvatskoj. 

– Informacije o tome da se ipak prebacujemo na nastavu uživo smo dobili kad ih je HZJZ objavio, ali svejedno smo svi bili dosta ogorčeni. Jako puno studenata nije iz Zagreba, pa nisu tražili domove i stanove jer nam je bilo rečeno da će nastava biti online kao i posljednje dvije godine. Ja isto nisam imala stan, ali svejedno sam ga uspjela naći nakon što smo dobili vijesti. Ali znam da neki kolege i dalje nemaju stan i da žive kod prijatelja s drugih fakulteta. – govori nam Lucija, studentica četvrte godine EFZG-a. 

Osim što su morali brzo pronaći smještaj, studenti su bili nezadovoljni i rasporedom predavanja za koji se ispostavilo da je u nekim slučajevima različit od rasporeda koji im je najavljen početkom semestra. 

– Dobili smo raspored različit od onoga koji nam je bio na nastavi online, tj. promijenili su nam raspored. Ispostavilo se da trebamo subotom dolaziti na jedno obavezno predavanje što je velik problem studentima koji rade vikendom, koji se bave sportom i imaju utakmice, koji nisu iz Zagreba, pa idu kući... Još je veći problem što faks imamo i ponedjeljkom i četvrtkom, tako da zapravo ni nemamo dva dana vikenda. – otkriva nam Marija, studentica treće godine EFZG-a. 

Povratak na nastavu uživo nakon dvije godine nastave na daljinu nije jednostavan. Studenti su se sada našli u situaciji u kojoj moraju mijenjati svoje dnevne rutine, ali i ponovno se privikavati na nastavu na fakultetu

– Drago mi je što opet krećemo uživo jer ću vidjeti kolege i ići na kave između predavanja. Ipak, mislim da će mi biti teško priviknuti se na to da moram sjedati sat i pol u predavaonici. Osjećam se baš opet kao brucoš. – govori nam studentica treće godine.

FOTO: STUDENTSKI.HR