LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska prehrana

Nakon obećanja premijera Plenkovića, Sveučilište u Koprivnici raspisalo Natječaj: Evo kada studenti mogu očekivati otvaranje menze

Prema riječima prorektora Marija Tomiše, Sveučilište Sjever je raspisalo Natječaj u svrhu pronalaska dobavljača koji bi isporučivali tople obroke studentskoj menzi.

Prema riječima prorektora Marija Tomiše, Sveučilište Sjever je raspisalo Natječaj u svrhu pronalaska dobavljača koji bi isporučivali tople obroke studentskoj menzi.

Nakon opravdanog negodovanja koje su koprivnički studenti iskazali zbog uskraćivanja rada studentske menze, čini se kako bi sve uskoro moglo biti riješeno. Proteklog smo tjedna pisali o obećanju premijera Andreja Plenkovića, koji je tijekom posjeta Sveučilištu Sjever rekao kako će tamošnjim studentima uskoro biti omogućeno korištenje menze. 

Pitanje menze je riješeno. U sljedećih mjesec dana, prema riječima državnog tajnika i rektora, Ministarstvo znanosti i obrazovanja pomoći će dodatnim sredstvima i organizirat će se prehrana za studente  - rekao Plenković u obraćanju lokalnim medijima.

Podsjetimo, glavni problem je nastao nakon što je trgovački lanac KTC, koji je do tada vodio brigu o studentskoj prehrani, s 1. kolovozom otkazao suradnju. Prema onome što je rekao prorektora Mario Tomiša za ePodravinu, raspisan je novi Natječaj, a dobavljači su već pokazali neformalni interes.

Natječaj je otvoren do 11. studenog, to je petak, što znači da ćemo mi u ponedjeljak, 14. studenog, otvarati ponude, ako ih, naravno, bude. Tada ćemo znati konkretne stvari. Nadamo se da će biti zainteresiranih, jer su četiri gospodarska subjekta pokazala interes i raspitivali se oko uvjeta, ali znamo svi da je jedno iskazati interes, a sasvim drugo javiti se na natječaj – rekao je prorektor koprivničkog Sveučilišta za ePodravinu.

Tomiša ističe kako će Sveučilište u najkraćem mogućem roku izabrati novog dobavljača te bi iza 14. studenog, na radost svih studenata, s radom trebala krenuti koprivnička menza.

 
FOTO: UNSPLASH