LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje za pravnike

Nakon finalnog ročišta proglašeni pobjednici Moot Court Croatia

Završeno je studentsko natjecanje Moot Court Croatia. Najboljima su se pokazala dva tima Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Završeno je studentsko natjecanje Moot Court Croatia. Najboljima su se pokazala dva tima Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Finalnim ročištem na Županijskom sudu u Zagrebu ovog vikenda završeno je četvrto po redu studentsko natjecanje za pravnike, Moot Court Croatia 2016. Jedinstveno natjecanje u obliku simuliranog suđenja u organizaciji udruge eSTUDENT ove je godine okupilo 32 ekipe studenata s pravnih fakulteta iz Osijeka, Zagreba, Rijeke i Splita.

Samo 16 timova dobilo je priliku sudjelovati na usmenim ročištima, a najboljima su se pokazala dva tima Pravnog fakulteta u Zagrebu. Njima je na finalnom ročištu sudilo sedam sudaca među kojima suci Vrhovnog suda, Županijskog suda u Zagrebu, renomirani odvjetnici te profesori s katedre za Obiteljsko pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Sudjelovanje u natjecanju studentima je omogućilo stjecanje vrijednog iskustva i unaprjeđenje osobnih i profesionalnih sposobnosti. Svi koji su stigli do polufinala osvojili su 10 ECTS bodova.

Najbolji su ove godine bili Ana Pintarić, Dino Gliha, Tajana Novosel i Vanja Salina. Nagrađeni su osvojili ljetnu praksu u nekima od ponajboljih odvjetničkih ureda u Zagrebu, ujedno i partnerima natjecanja, te sudjelovanjem na Dubrovnik Summer School, međunarodnom seminaru kojeg udruga eSTUDENT organizira već 11. godinu zaredom.

Pobjednici natjecanja, Foto: eSTUDENT
 
Drugoplasirana ekipa osvojila je osnovne obuke za izmiritelje u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje. Najboljim govornikom natjecanja proglašena je Ana Pintarić, a ekipa u sastavu Sara Andrić, Josipa Vrkljan, Nataša Vučinić i Ana Marija Rupčić dobila je nagradu za najbolji pisani podnesak.

Najbolji pisani podnesak, Foto: eSTUDENT
 
Više informacija o samom natjecanju, pobjednicima i nagradama možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici udruge eSTUDENT.
FOTO: ESTUDENT