LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska razmjena

Najveće sveučilište raspisalo natječaj za Erasmus; natječaj ne traje dugo

Studenti koji u zimskom semestru akademske godine 2021/2022. žele sudjelovati u Erasmus programu u svrhu studentske razmjene trebaju u kratkom roku prikupiti dokumentaciju potrebnu za prijavu na natječaj.

Studenti koji u zimskom semestru akademske godine 2021/2022. žele sudjelovati u Erasmus programu u svrhu studentske razmjene trebaju u kratkom roku prikupiti dokumentaciju potrebnu za prijavu na natječaj.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa KA103 u zimskom semestru ak. godine 2021/2022.

Razmjena može trajati najkraće tri mjeseca i može se ostvariti u  programskim zemljama – državama članicama EU-a te Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Turskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Važno je napomenuti da ako student razmišlja o razmjeni u Ujedinjenom Kraljevstvu, ranije treba provjeriti prihvaća li njegova matična ustanova partnersko sveučilište u UK-u.

Na natječaj se mogu prijaviti redovni studenti stručnih i sveučilišnih studija, preddiplomske, diplomske, integrirane ili poslije diplomske razine studija koji nisu prva godina preddiplomskog studija ili prva godina diplomskog (zimski semestar), a mogu se prijaviti i izvanredni studenti ako će u inozemstvu studirati kao redovni studenti. 

Iznos financijske potpore ovisi o državi u koju student odlazi, pa je ovisno o tome iznos potpore sljedeći:
  • za studente koji odlaze u Bugarsku, Češku, Estoniju, Latviju, Litvu, Mađarsku, Sjevernu Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Sloveniju, Slovačku, Srbiju ili Tursku mjesečna potpora iznosi 470 €
  • za studente koji odlaze u Austriju, Belgiju, Cipar, Francusku, Italiju, Grčku, Maltu, Nizozemsku, Njemačku, Portugal ili Španjolsku mjesečna potpora iznosi 520 €
  • za studente koji odlaze u Dansku, Finsku, Irsku, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Norvešku, Švedsku ili Ujedinjeno Kraljevstvo mjesečna potpora iznosi 520 €.
Prije slanja prijave, što je moguće učiniti najkasnije do 25. ožujka u 12 sati, nužno je detaljno proći tekst natječaja koji je dostupan na web-stranici.
FOTO: UNSPLASH