LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatska školska zaklada

Najveća hrvatsko-američka organizacija stipendira nadarene studente

Odabrani studenti primat će punu godišnju stipendiju u iznosu od 2500 američkih dolara, koja može trajati do pet godina, obuhvaćajući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.

Odabrani studenti primat će punu godišnju stipendiju u iznosu od 2500 američkih dolara, koja može trajati do pet godina, obuhvaćajući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.

Hrvatska školska zaklada (HŠZ)  dobrotvorna je organizacija osnovali su hrvatski iseljenici 1989. koji su uvjereni da je ulaganje u mlade temelj opstanka i razvitka njihove domovine Hrvatske. Već više od 30 godina HŠZ bez prekida pomaže hrvatskim studentima ostvariti svoj san o visokom obrazovanju te tako pruža podršku obrazovanju i razvoju mladih talenata.

Svojim je dugogodišnjim radom HŠZ postala najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini, pružajući financijsku podršku visoko kvalificiranim mladim ljudima u njihovom akademskom putovanju te je do sada stipendirala više od 600 studenata na različitim fakultetima. Temeljna je misija zaklade stvaranje lidera obrazovanjem, a njezin rad podržavaju ugledni američki Hrvati i donatori iz SAD-a.

Raspisani natječaj zaklade nudi priliku za stipendiranje studenata koji ovog proljeća završavaju gimnaziju ili srednju školu u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini te planiraju upisati prvu godinu preddiplomskog studija. Odabrani studenti primat će godišnju stipendiju u iznosu od 2500 američkih dolara, koja može trajati do pet godina, obuhvaćajući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija. Primljene molbe izvršni odbor HŠZ-a procjenjuje na temelju kriterija akademske superiornosti i prosjeka ocjena, ekonomske i humanitarne potrebe, preporuke škole, crkve, i/ili civilnih vlasti, jedinstvene kvalitete kandidata uključujući i izvannastavne uključenosti i volonterizam u školi i zajednici, priznanja i nagrade te kompletnosti poslane molbe za stipendiju.

Proces prijave provodi se isključivo online, a rok za podnošenje prijava je do 15. svibnja ove godine. Više informacija o Zakladi, važne upute i potrebne informacije o natječaju te obrasce za prijavu možete pronaći na službenoj web-stranici HŠZ-a.
FOTO: HRVATSKA ŠKOLSKA ZAKLADA (HŠZ)