LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatska studentska asocijacija

Najpopularnije „Drive In Kino“ u Hrvatskoj ponovno počinje s projekcijom na još atraktivnijoj lokaciji

Posjetiteljima će biti omogućena besplatna pića, snackovi i pokloni, kao i vrijedne nagrade za one najsretnije.

Posjetiteljima će biti omogućena besplatna pića, snackovi i pokloni, kao i vrijedne nagrade za one najsretnije.

Drive In Kino najveći je i najposjećeniji projekt Hrvatske studentske asocijacije (HSA) osmišljen 2013. godine, po uzoru na američku tradiciju. Projekcijom filmova na otvorenom, koja se odvija u četiri dana kroz dva uzastopna vikenda, ovaj projekt donosi dašak prošlosti i gotovo zaboravljen način zabave u naše krajeve.

Iz godine u godinu, popularnost Drive In Kino projekta neprekidno raste, privlačeći gledatelje svih uzrasta. Prošle godine, ovo jedinstveno iskustvo filmske zabave privuklo je više od 2.000 posjetitelja, koji su se udobno smjestili u preko 750 automobila kako bi uživali u filmskim hitovima pod zvijezdama. Među vjernim posjetiteljima ističu se studenti, koji su od početka bili ključni dio publike, kao i roditelji koji dolaze sa svojom djecom tražeći jedinstvenu i zabavnu aktivnost za cijelu obitelj. Ono što ovaj projekt čini posebnim jest činjenica da ga već dvanaest godina uspješno vode studenti, volonteri Hrvatske studentske asocijacije.
 

Produljene su prijave za studentske i debitantske filmove na riječkom STIFF-u


Novo izdanje Drive In Kina održat će se 20. i 21. travnja te 27. i 28. travnja 2024. godine na novoj i još većoj lokaciji, smještenoj malo istočnije, na Parking tržnici Borongaj. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a moguće je doći već od 18 sati automobilom. Po dolasku, posjetitelji će imati priliku smjestiti se u udobnu lounge zonu prije početka projekcije u 21 sati, gdje će se moći opustiti i uživati u prijatnoj atmosferi prije početka glavnog događaja, uz zabavan sadržaj s početkom u 20 sati organiziran od strane sponzora projekta.


DRIVE IN KINO: Povratak na Borongaj s novim izdanjem filmskih klasika


FOTO: Drive In Kino, raspored filmova
 
Prvi vikend će se otvoriti s filmom za one najmlađe Potraga za Nemom, a u duhu klasika nastavit će se i dan nakon, s filmom Vrag nosi Pradu. Drugi vikend projekta se nastavlja s bezvremenskim hrvatskim filmom Svećenikova djeca, a ovogodišnje izdanje Drive In Kina zatvorit će se filmom Klub Boraca. Uz samu projekciju, priprema se i nezaboravni popratni program kviza općeg znanja, stand up komedije, radionica za djecu i food truckovi

Projekt Udruge mladih Lumen mijenja pravila igre i pogled na budućnost



Voditeljica projekta, Tonka Budanko, naglasila je kako su, zahvaljujući sponzorima, posjetiteljima omogućena besplatna pića, snackovi i pokloni, kao i vrijedne nagrade za one najsretnije.
IZVOR: HRVATSKA STUDENTSKA ASOCIJACIJA (HSA)
FOTO: HRVATSKA STUDENTSKA ASOCIJACIJA