LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neki su nas iznenadili

Najnepoželjniji fakulteti: Na ovih 6 studija nije se upisao ni jedan jedini student

Izdvojili smo redovne studijske programe koji imaju kvotu veću od 10 na kojima na ljetnom upisnom roku nijedno upisno mjesto nije popunjeno.

Izdvojili smo redovne studijske programe koji imaju kvotu veću od 10 na kojima na ljetnom upisnom roku nijedno upisno mjesto nije popunjeno.

Upisi na fakultete u ljetnom roku u tijeku su ili završavaju. No dok se neki fakulteti hvale s nekoliko tisuća zainteresiranih studenata, na mnogim fakultetima interes je sve manji, a neke studijske programe u Hrvatskoj nije upisao ni jedan brucoš

Na to koliko će neki studij biti poželjan utječe mnogo faktora, poput stanja na tržištu rada, lokacije studija, percipirane zahtjevnosti, kriterija za upis i slično. Također, veliku ulogu igra i upisna kvota, pa je nezahvalno uspoređivati studije na kojima je upisna kvota nekoliko stotina studenata s manjim programima koji upisuju tek nekoliko studenata. 
 Ipak, ove je godine na hrvatskim fakultetima ostalo preko 13 000 slobodnih mjesta, a tome je doprinijelo i čak 49 studijskih programa koje nije upisao ni jedan jedini student. 

Izdvojili smo redovne studijske programe koji imaju kvotu veću od 10 na kojima na ljetnom upisnom roku nijedno upisno mjesto nije popunjeno: 
  • Povijest umjetnosti (jednopredmetni) na Odjelu za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru
  • Latinski jezik i rimska književnost na Filozofskom fakultetu u Puli
  • Grčki jezik i književnost Odjela za klasičnu filologiju Sveučilišta u Zadru
  • Povijest i geografija; smjer: nastavnički na Filozofskom fakultetu u Zagrebu
  • Kultura i turizam i Talijanski jezik i kultura (dvopredmetni) na Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije u Puli
  • Pomorske tehnologije jahta i marina na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku.
Ostale informacije o ovogodišnjem upisu na fakultete dostupne su u podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje
FOTO: UNSPLASH