LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NAGRADE REKTORICE ZA IZVRSNOST

Najboljim studentima Sveučilišta u Rijeci dodijeljene su nagrade za izvrsnost, a proglašena je i studentica generacije

Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se studentima koji su nagrađeni Nagradom rektorice za izvrsnost, a Lucija je izabrana kao najbolja od najboljih.

Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se studentima koji su nagrađeni Nagradom rektorice za izvrsnost, a Lucija je izabrana kao najbolja od najboljih.

Na Sveučilištu u Rijeci dodijeljena su priznanja najboljim studentima, a studenticom generacije proglašena je Lucija Žužić, studentica Računarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci.

Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se studentima koji su nagrađeni Nagradom rektorice za izvrsnost, a Lucija je izabrana kao najbolja od najboljih. Nagrađeni su i drugi studenti u kategorijama poput stručnog, znanstvenog, umjetničkog rada, volontiranja, aktivizma, studentskog projekta i sporta, a ove su godine i prvi puta nagrađena dvojica doktorskih studenata.

Dodjela nagrada održana je u sklopu svečanosti, koja je otvorila centralni tjedan obilježavanja 50. obljetnice osnutka Sveučilišta u Rijeci. Osim studenata, nagrade su primili i najbolji nastavnici Nagradom za nastavnu izvrsnost. Sveučilište u Rijeci prvi je puta dodijelilo i Priznanje za razvoj i promicanje rodne ravnopravnosti, koje je pripalo Pravnom fakultetu u Rijeci i prof. dr. sc. Sofiji Vrcelj s Filozofskog fakulteta.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija čestitala je svim laureatima, nagradenim nastavnicima i studentima. U svom prigodnom govoru naglasila je da je poziv sveučilišnih nastavnika plemenit, ali i vrlo odgovoran, jer osim znanja, koje trebaju prenijeti studentima, moraju ih naučiti bolje razumjeti svijet, što i jest jedan od ciljeva znanosti.

Predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Lana Par također se obratila publici i poslala poruku zajedništva. Istaknula je da su studenti kao kapljice u moru Sveučilišta te da zajedničkim znanjem mogu napraviti veliki val i boriti se protiv svega. 

Popis svih nagrađenih studenata možete vidjeti ovdje.
FOTO: UNIRI