LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Najbolje sudionike Pokretača očekuje 9 tisuća kuna!

OTP banka dodijelit će ukupno 9.000,00 kuna trima najinovativnijim poslovnim modelima na 2. izdanju Pokretača. Prijave su otvorene do 22. studenog 2020.

OTP banka dodijelit će ukupno 9.000,00 kuna trima najinovativnijim poslovnim modelima na 2. izdanju Pokretača. Prijave su otvorene do 22. studenog 2020.

Centar za razvoj mladih nedavno je otvorio prijave za sudjelovanje na 2. po redu izdanju Studentskog natjecanja Pokretač. Sa strateškim partnerima projekta – Zagrebačkim inovacijskim centrom, STEP RI-jem, Uredom za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Inovativnim Zadrom – sudionike upoznaje s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela uz Business Model Canvas metodologiju.

Trima najinovativnijim poslovnim modelima OTP banka dodijelit će ukupno 9.000,00 kuna, i to na sljedeći način:
  1. mjesto – 4.000,00 kuna
  2. mjesto – 3.000,00 kuna
  3. mjesto – 2.000,00 kuna.
Novčane nagrade isplatit će se po završetku natjecanja preko vaučera za OTP Indeks paket na Visa web prepaid kartici OTP banke d.d. u ukupnom iznosu jednom sudioniku. Ako je student sudjelovao u natjecanju u timu s još jednim studentom, potrebno je imenovati voditelja tima kojemu će se isplatiti osvojeni iznos. Naime, sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe.

Zadatak je sudionika Pokretača napraviti svoj prvi korak u poduzetništvu – odabrati jednu od zadanih kategorija i osmisliti inovativan poslovni model koji će rješavati važan društveni problem. Kategorije su: obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo i očuvanje dostatnosti resursa (hrane i vode) – proizvodnja. Nakon odabira kategorije sudionici počinju s online dijelom natjecanja – izradom Business Model Canvasa – koji traje do 22. studenog 2020. Najboljih 10 modela očekuje pitch pred stručnim žirijem 10. prosinca 2020. u Zagrebu, nakon čega se 3 prvoplasirana nagrađuju.

Valja napomenuti da u studentskom natjecanju mogu sudjelovati svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola. Sve dodatne informacije dostupne su na stranici pokretac.cerm.hr.
FOTO: PIXABAY