LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stipendija iz snova?

Najbolje studente stipendira – pivovara!

Osim stipendiranja studenata, predviđena je mogućnost izvođenja prakse, sezonski rad studenata, a potencijalno i zaposlenje po završetku studija.

Osim stipendiranja studenata, predviđena je mogućnost izvođenja prakse, sezonski rad studenata, a potencijalno i zaposlenje po završetku studija.

Jučer je u prostorijama karlovačkog Veleučilišta potpisan sporazum o obrazovno-tehničkoj suradnji između tvrtke HEINEKEN Hrvatska i Veleučilišta u Karlovcu. Radi se o sporazumu kojim se nastavlja i produbljuje dugogodišnja uspješna suradnja tvrtke s Veleučilištem, ključnom obrazovnom institucijom na području Karlovca i okolice u kojoj stasaju nove generacije mladih stručnjaka.

Sporazum je primarno usmjeren na studentice i studente pa će se stipendirati troje najboljih, s fokusom na pivarstvo i strojarstvo, u iznosu od 1200 kuna mjesečno.

Osim stipendiranja studenata, predviđena je mogućnost izvođenja prakse, sezonski rad studenata, a potencijalno i zaposlenje po završetku studija. Dodatno, Veleučilište će pružiti edukaciju radnika karlovačke pivovare u području sigurnosti proizvoda i higijene u proizvodnji, zatim mogućnost izvođenja laboratorijskih ispitivanja te razmjenu znanja o novostima i trendovima u pivarstvu. Također, suvremena mikropivovara Veleučilišta poslužit će i za razvoj novih proizvoda te kuhanje piva za događaje i pokazne radionice.

– U karlovačkom Veleučilištu vidimo svog prirodnog partnera. Djelujemo u istoj zajednici gdje proizvodimo naše Karlovačko pivo i u kojoj smo među svojima još od davne 1854. godine. Vjerujem da je ulaganje u znanje najbolja investicija, stoga me posebno veseli što ćemo financijski podržati nabolje studente, s fokusom na pivarstvo i strojarstvo – poručila je prilikom potpisivanja sporazuma predsjednica Uprave HEINEKENA Hrvatska Marta Bułhak te dodala da ovakve suradnje potvrđuju da privatni sektor i akademska zajednica mogu zajednički djelovati na dobrobit šire zajednice.

Dekan veleučilišta Ivan Štedul, prof., tom prilikom je istaknuo kako obrazovne ustanove moraju postati mjesta na kojima se surađuje s industrijom na rješavanju problema iz stvarnoga svijeta te da se primijenjenim obrazovanjem i timskim znanstveno-istraživačkim radom može značajno doprinijeti razvoju gospodarstva.

– Stoga nas posebno veseli sporazum o suradnji s tvrtkom HEINEKEN Hrvatska u kojoj prepoznajemo izvrsnog partnera te smo ponosni što su u našim studentima prepoznali buduće stručnjake te im pružili priliku za osobni razvoj, kako za vrijeme studiranja, tako i nakon završenog studija – zaključio je dekan Štedul.  

FOTO: UNSPLASH