LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Najbolje Erasmus destinacije: zašto studenti trebaju iskoristiti priliku za putovanje i studij u inozemstvu?

Erasmus program predstavlja nevjerojatnu priliku za studente da istraže svijet, steknu nova znanja i iskustva te se osobno i akademski obogate.

Erasmus program predstavlja nevjerojatnu priliku za studente da istraže svijet, steknu nova znanja i iskustva te se osobno i akademski obogate.

Erasmus program pruža studentima jedinstvenu priliku da dio svojih studija provedu u inozemstvu, upoznaju nove kulture i steknu međunarodna iskustva. Svake godine tisuće studenata odlučuje se na tu avanturu koja obogaćuje njihovo akademsko i osobno iskustvo. Donosimo pregled nekih od najboljih Erasmus destinacija i razloge zašto bi studenti trebali iskoristiti tu priliku.
 

Španjolska


Španjolska je jedna od najpopularnijih Erasmus destinacija, a gradovi poput Barcelone, Madrida, Valencije i Seville nude bogato kulturno iskustvo. Španjolska je poznata po svojoj živahnoj kulturi, prekrasnim plažama i ukusnoj hrani. Studenti mogu uživati u opuštenom načinu života, poboljšati svoje znanje španjolskog jezika i uživati u brojnim festivalima i događanjima tijekom cijele godine.
 

Njemačka


Njemačka je odlična destinacija za studente koji traže visokokvalitetno obrazovanje. Gradovi poput Berlina, Münchena, Hamburga i Kölna poznati su po svojim renomiranim sveučilištima i istraživačkim institutima. Osim akademske izvrsnosti, Njemačka nudi bogatu povijest, modernu arhitekturu i raznovrsnu kulturnu scenu. Studenti mogu iskoristiti priliku za učenje njemačkog jezika, što može biti korisno za buduće karijerne mogućnosti.
 

Nizozemska


TVZ otvara natječaj za studijski boravak i praksu za ljetni semestar, organizira se i Erasmus info dan


Nizozemska je poznata po svojoj tolerantnoj i otvorenoj kulturi. Gradovi poput Amsterdama, Rotterdama i Utrechta nude vrhunska sveučilišta i visokokvalitetne studijske programe na engleskom jeziku. Nizozemska je također poznata po svom sustavu biciklističkih staza, što olakšava kretanje po gradu. Studenti mogu uživati u brojnim muzejima, galerijama i kulturnim događanjima.
 

Italija


Italija je destinacija koja nudi bogatu povijest, umjetnost i gastronomiju. Rim, Milano, Firenca i Bologna samo su neki od gradova koji privlače studente iz cijelog svijeta. Italija je idealna za studente koji žele istražiti povijesne znamenitosti, uživati u umjetničkim djelima i okusiti tradicionalnu talijansku kuhinju. Također, studenti mogu poboljšati svoje znanje talijanskog jezika, što je dodatna prednost.
 

Francuska


Francuska je sinonim za sofisticiranost i kulturu. Pariz, Lyon, Marseille i Bordeaux nude vrhunska sveučilišta i bogatu kulturnu scenu. Studenti mogu istraživati umjetničke galerije, muzeje i povijesne znamenitosti. Francuska kuhinja, moda i arhitektura dodatno obogaćuju iskustvo studiranja u toj zemlji. Učenje francuskog jezika također može biti korisno za međunarodne karijerne mogućnosti.
 

Zašto iskoristiti Erasmus program?


Mladi Britanci žele Erasmus+ natrag, novoizabrani premijer Starmer odbacio tu mogućnost


1. Međunarodno Iskustvo: Erasmus program omogućuje studentima da steknu dragocjeno međunarodno iskustvo, što može biti prednost pri traženju posla nakon završetka studija.
2. Učenje jezika: boravak u stranoj zemlji pruža izvrsnu priliku za učenje ili usavršavanje stranog jezika.
3. Kulturno obogaćivanje: studenti imaju priliku upoznati nove kulture, običaje i načine života, što obogaćuje njihovo osobno iskustvo i širi horizonte.
4. Akademski rast: studiranje na renomiranim inozemnim sveučilištima može poboljšati akademske vještine i pružiti nova znanja i perspektive.
5. Umrežavanje: Erasmus program omogućuje studentima da izgrade mrežu međunarodnih kontakata, što može biti korisno za buduće karijerne prilike.

Sveučilište u Osijeku otvorilo natječaj za studentske ljetne mobilnosti u svrhu prakse i studija


Erasmus program predstavlja nevjerojatnu priliku za studente da istraže svijet, steknu nova znanja i iskustva te se osobno i akademski obogate. Bez obzira na odabranu destinaciju, studenti će se vratiti s nezaboravnim uspomenama i vrijednim vještinama koje će im koristiti cijeli život.
FOTO: CANVA PRO / VIEW APART, ILUSTRACIJA