LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagrada za izvrsnost

Najbolja od najboljih: riječko sveučilište proglasilo studenticu generacije

​​​​​​​Osim uspjeha na studiju, Sveučilište u Rijeci vrednuje i nagrađuje i ostale aktivnosti studentske populacije kao što su rad na znanstvenim i stručnim radovima i projektima, angažman i uključenost u društvene procese i sport te volontiranje.

​​​​​​​Osim uspjeha na studiju, Sveučilište u Rijeci vrednuje i nagrađuje i ostale aktivnosti studentske populacije kao što su rad na znanstvenim i stručnim radovima i projektima, angažman i uključenost u društvene procese i sport te volontiranje.

Lauru Manin, studenticu 2. godine Sveučilišnog diplomskog studija Sanitarno inženjerstvo na Medicinskom fakultetu, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija proglasila je studenticom generacije za akademsku 2023./2024. godinu. Laura je proglašena „najboljom od najboljih”, a ta joj je čast pripala među studenticama i studentima koji su u ovoj godini dobili Nagradu rektorice za izvrsnost.

Studentica generacije Laura Manin svoje obveze obavlja s izvrsnim uspjehom za što je i nagrađena Dekanovom nagradom, a aktivna je i uspješna i u drugim područjima. Završila je CEEPUS International Summer School, volontira u Astronomskom društvu Višnjan gdje održava dvije radionice te je dobitnica zahvalnice grada Poreča za volonterski doprinos zajednici u 2023. godini. Demonstratorica je na kolegiju Analitička kemija, sudionica je Kongresa zaštite zdravlja – SANITAS te je glavna urednica Knjige sažetaka spomenutog Kongresa. Osim toga, ove je godine sudjelovala u projektu Erasmus+.

Studenti Filozofskog fakulteta u Puli predstavili radove na „XVI. Danima povijesti”



Osim uspjeha na studiju, Sveučilište u Rijeci vrednuje i nagrađuje i ostale aktivnosti studentske populacije kao što su rad na znanstvenim i stručnim radovima i projektima, angažman i uključenost u društvene procese i sport te volontiranje. Nagrade se dodjeljuju na temelju provedenog natječajnog postupka. Kao dio svečane ceremonije centralnog Diesa Academicusa, 51. rođendana Sveučilišta u Rijeci, održane 22. svibnja 2024. godine u atriju Građevinskog fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Rijeci dodijeljene su spomenute Nagrade za izvrsnost te posebne Nagrade rektorice u kategorijama: Studenski aktivizam, Studentski stručni, umjetnički ili znanstveni rad, Studentski sport, Studentsko volontiranje i Studentski projekt.

Ove dvije primorsko-goranske maturantice među rijetkima su bez greške odradile državnu maturu



Rektorica je uručila i Priznanje novi počasnim profesorima Sveučilišta u Rijeci. Počasno zvanje Honoris Professor uručeno je prof. dr. sc. Slobodanu Ribariću, nastavniku i znanstveniku iznimna međunarodnog ugleda, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom izboru na Fakultetu elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. U odsutnosti je u ovo počasno zvanje promoviran i prof. dr. sc. Giovanni Durbiano, talijanski arhitekt i profesor arhitektonskog dizajna na Politehničkom sveučilištu u Torinu, gdje je i doktorirao povijest moderne arhitekture.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U RIJECI
FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI