LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Top Education Tour

Najbolja europska sveučilišta dolaze u tvoj grad

Odaberite najbolji obrazovni program u inozemstvu. Tvrtka Integral Edukacijski Programi objasnit će vam kako.

Odaberite najbolji obrazovni program u inozemstvu. Tvrtka Integral Edukacijski Programi objasnit će vam kako.

Predstavnici Coventry, Sunderland i Leicester sveučilišta iz Velike Britanije te predstavnici Swiss Education Group iz Švicarske dolaze u Hrvatsku na Top Education Tour. Integral organizira u svakom gradu besplatno predavanje te individualni razgovor sa predstavnicima svakog sveučilišta.

Svi zainteresirani u Zagrebu i okolici su pozvani da dođu u hotel Westin 31. ožujka u 18 sati. Za zainteresirane u Rijeci i okolici, predstavnici prestižnih sveučilišta će biti u hotelu Bonavia, 1. travnja u 18 sati. Za Split i okolicu, predstavnici i Integralove obrazovne savjetnice stižu 2. travnja u hotel Park gdje će u 18 sati biti održana prezentacija. U Dubrovniku će biti 3. travnja u 18 sati u hotelu Argosy. Ulaz na sve prezentacije je besplatan, samo je potrebna prijava na mrežnoj stranici.

Integral Edukacijski Programi, tvrtka za savjetovanje o obrazovanju u inozemstvu, utvrdila je da trošak života i smještaja u Velikoj Britaniji iznosi od 7,000 do 10,000 britanskih funti godišnje ovisno o gradu u kojem student živi. Kada je RH postala članica EU, hrvatski studenti stekli su pravo rada i do 20 sati tjedno.

Uzimajući u obzir da je minimalna nadnica propisana zakonom 6,70 funti po satu, studenti mogu sami pokriti svoje troškove života i smještaja. Školarina za preddiplomski studij iznosi 9,000 funti godišnje dok za diplomski studij varira u iznosima od 4,000 do 35,000 funti. Za preddiplomski studij se može uzeti zajam vlade Ujedinjenog Kraljevsta koji u potpunosti pokriva školarinu, dok se za diplomski studij zajam može uzeti do maksimalnih 10,000 funti. Predstavnici britanske vlade kažu da podupiru studente da završe svoj sveučilišni studij kako bi novim generacijama prenosili natjecateljski britanski duh.

Švicarska sveučilišta su među najboljima u svijetu u području hotelijerstva, kulinarstva te menadžmenta u turizma. Školarine su visoke upravo zbog vrijednosti studija, gdje su predavači poznati svjetski stručnjaci koji dolaze predavati na švicarska sveučilišta i institute te svi studenti imaju integriranu praksu u najboljim hotelskim lancima što im omogućuje lakši ponalazak posla upravo u toj industriji. Upravo zbog tog razloga se investicija u obrazovanje i znanje u toj industriji vrati jako brzo. Školarine variraju od 20,000 franaka do 50,000 franaka godišnje, ovisno o studiju i uzmi li studenti odmah smještaj u sveučilišnom kampusu.

Grupacija Integral Edukacijski Programi ima 23 godine iskustva u savjetovanju studenata, roditelja i svih onih zainteresiranih za odabir najboljeg obrazovnog programa i institucije u inozemstvu, srednjoškolskog obrazovanja, sveučilišnog obrazovanja te jezičnih tečajeva. Predstavlja preko 300 institucija u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji te organizira najveće sajmove obrazovanja sa savjetnicima za studij u inozemstvu. Kako bi saznali sve o uvjetima prijave za studij u Velikoj Britaniji i Švicarskoj te dobili preporuke za najbolje studije, najbolje je kontaktirati obrazovnog savjetnika. Možete to učiniti u uredu ove tvrtke ili dolaskom na prezentaciju.

FOTO: BORGEN PROJECT