LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti zboraši

Nagrađivani Akademski muški zbor FER-a priprema godišnji koncert

Koncert će se održati u petak, 20. svibnja, u ulaznom predvorju FER-a.

Koncert će se održati u petak, 20. svibnja, u ulaznom predvorju FER-a.

U petak, 20. svibnja 2022., u ulaznom predvorju Fakulteta elektrotehnike i računarstva, s početkom u 20.00 sati, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva održat će 5. godišnji koncert.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva osnovan je 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl' Ivellija i bivšeg dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Prefekt Zbora je prof. dr. sc. Kristian Jambrošić. Konstituiranje i prva proba zbora održana je 18. siječnja 2016. godine. Zbor je od tada izrastao je u najveći muški muški zbor u Hrvatskoj, ali i šire.

Zbor je do danas održao preko 150 nastupa: u Hrvatskoj više od 30 gradova, a u inozemstvu u Sloveniji, Italiji, Kosovu, Srbiji te Francuskoj. Do danas je Zbor osvojio više zlatnih plaketa na domaćim i međunarodnim zborskim natjecanjima.

– Ovogodišnji, 5. godišnji koncert Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva, mali je jubilej kojim predstavljamo potpuno osvježeni repertoar domaćih i stranih poznatih skladbi. Vjerujem da mnoge interesira kako u izvedbi muškog zbora zvuči pjesma „Jugo“ (Marijan Ban i Giuliano) ili „Zvona moga grada“ (Vice Vukov). – poručuju iz Zbora. 

Ovo je ujedno koncert koji će se održati u pretpandemijskom formatu – velika publika i druženje nakon koncerta. Gostujući zbor je HPD „Davor“ – jedan od najstarijih aktivnih zborova u Hrvatskoj, a koji ove godine slavi 150. godišnjicu od osnutka (1971.). Tijekom koncerta aktivni će članovi Zbora koji su ostvarili neprekidno zborsko djelovanje od 5 godina dobiti priznanje.

– Na koncert su pozvani svi ljubitelji zborskog višeglasja i ljudi dobre volje! Veselimo se vidjeti vas idući petak, 20. svibnja 2022., u 20.00 sati, u ulaznom predvorju FER-a. – poručuju zboraši. 

FOTO: PIXABAY