LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Istrian Tourism Competition"

Nagrađeni najuspješniji studenti u rješavanju poslovnih slučajeva

"Istrian Tourism Competition" iznjedrio je pobjedničke timove u rješavanju poslovnih slučajeva. Osim što su studenti bogato nagrađeni, započinje njihova suradnja s poduzećima – partnerima natjecanja.

"Istrian Tourism Competition" iznjedrio je pobjedničke timove u rješavanju poslovnih slučajeva. Osim što su studenti bogato nagrađeni, započinje njihova suradnja s poduzećima – partnerima natjecanja.

Završna ceremonija natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC) u organizaciji Start-Up udruge održana je na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli. Nakon mjesec dana, unutar kojih su timovi rješavali poslovne slučajeve, predstavnici partnera – gradova i poduzeća proglasili su pobjednike te im uručili nagrade. Na treće izdanje prijavio se rekordan broj natjecatelja s fakulteta iz Zagreba, Pule, Osijeka, Rijeke, Zadra i dr.

Na samom početku, Andrijana Ivančić iz Start-Up udruge posebno je zahvalila onima koji podržavaju projekt od samih početaka, a to su: HBOR, Studentski centar Pula, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, TZ Istarske županije, TZ Grada Pule i Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković.

Foto: Start-Up udruga

Amel Hadžipašić, također predstavnik Start-Up udruge, izrazio je nadu da su ova rješenja poslovnih slučajeva samo početak suradnje između studenata i partnera natjecanja te da će se, kao što je često bio slučaj prethodnih godina, zaista realizirati. Dekanica fakulteta Danijela Križman Pavlović u svom je govoru navela da se projekt kroz godine proširio na nacionalnu razinu.

Istaknula je da je i sam rad udruge prepoznat na nacionalnoj razini. U to se uvjerila prilikom posjete Ekonomskom fakultetu u Osijeku kada su pobjednici još jednog projekta Start-Up udruge, natjecanja Regional Case Study, dobili dekanova priznanja. Cinzia Zubin iz HBOR-a prisjetila se samih početaka suradnje sa Start-Up udrugom koja traje već dugi niz godina. Navela je da snažno podržava udruge koje djeluju na području zapošljavanja i poticanja poduzetništva među mladima.

Foto: Start-Up udruga

Igor Macan iz Općine Svetvinčenat istaknuo je da nisu imali prevelika očekivanja, ali da su ostali oduševeljeni dobivenim radovima natjecatelja. Napomenuo je da su svi radovi bili odlični zbog čega im je teško bilo odabrati najbolja tri. Prvonagrađeni tim za poslovni slučaj ove općine tako je M&J marketingland (Mateja David, Jelena Tenčić). Drugo i treće mjesto osvojili su Team Žufić (Toni Žufić, Vedrana Žufić) te Alfa i Omega (Paula Klunić, Arijana Orlić).

Marko Ferenac pohvalio je rad Start-Up udruge i naveo da i oni kao Općina ulažu u mlade. Iskazao je zadovoljstvo dobivenim radovima te je istaknuo da su najbolji timovi dali rješenja razrađena do najsitnijih detalja pa očekuju njihovu realizaciju u bliskoj budućnosti. Najboljim timom za poslovni slučaj Općine Vižinada proglašen je NiT (Nikolina Levak, Tea Banko). Drugo i treće mjesto osvojili su Powerpuff girls (Gabriela Makovac, Roberta Paoletić, Daria Ragus) i tim Angelles (Anđelina Horvat, Ines Jurčec).

Lorena Boljunčić iz Idea Istra istaknula je da je ugodno iznenađena dobivenim radovima. Pobjedničkim je proglasila tim MiND (Marijana Pletikos, Dorotea Travalja, Nina Vidalić). Slijede timovi Frape (Franja Kutnjak, Petra Odeljan) i Utopija (Čonkaš Ivana, Kušer Martina).

Foto: Start-Up udruga
FOTO: START-UP UDRUGA